cookie-og-privatlivspolitik
Affaldsindsamlingen i naturen er en årligt tilbagevendende begivenhed. I år er der særligt fokus på takeaway-affald.
Affaldsindsamlingen i naturen er en årligt tilbagevendende begivenhed. I år er der særligt fokus på takeaway-affald.
Foto: Anders Knudsen/arkivfoto

Guldborgsund

Tid til forårsrengøring i naturen

Der er fokus på takeaway-affald, når Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling i naturen finder sted i midten af april. Lokalt deltager 477 børn.
02. april 2021 kl. 10:10 Af Jakob Poulsen

GULDBORGSUND En af de ting, man gerne må i disse coronatider, er at gå ture i naturen. Og hvis man så samtidig kombinerer det med at samle det skrald op, som man passerer på sin vej, har man på flere måder gjort en god gerning.

I uge 15, fra 12. til 16. april, gennemfører Danmarks Naturfredningsforening sin årlige affaldsindsamling i naturen i samarbejde med en række lokale skoler og institutioner.

Ifølge en pressemeddelelse fra naturfredningsforeningen deltager 137.000 børn på landsplan i indsamlingen. Lokalt i Guldborgsund Kommune deltager 477 børn.

I år er der fokus på de mange former for takeaway-affald - altså brugt emballage fra takeaway-mad og -drikke. Børnene vil således blive bedt om at tælle pizzabakker, engangs-kaffekopper, og hvad de ellers måtte finde af takeaway-emballage i grøftekanter og andre steder i naturen.

Formålet er ikke kun at få gjort forårsrent i naturen. Det har også et mere langsigtet pædagogisk sigte.

Annonce

- Et sugerør og et sammenkrøllet burgerpapir i grøften ser måske ikke ud af meget i forbifarten. Men det gør indtryk, når affaldsposerne pludselig er fyldt med takeaway-emballage, og man bliver opmærksom på, hvor meget der egentlig ligger derude, siger Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening, i en pressemeddelelse.

Mens børnene altså samler ind på hverdagene i løbet af ugen, er det i weekenden 17.-18. april lokale foreninger, privatpersoner og andre, som tager en tørn med at samle det skrald op, andre har efterladt.

Som et led i kampagnen "Hold Naturen Ren" kan alle interesserede borgere og foreninger melde sig til at deltage i den førnævnte weekend.

Refa støtter i samarbejde med de to lokale kommuner indsamlingen med arbejdshandsker, gule refleksveste og klare sække til affaldet til alle deltagere.

Det er 12. år i træk, at Refa inviterer til affaldsindsamling i den lokale natur.
Hvis man ønsker at deltage i indsamlingen, skal man tilmelde sig via Refas hjemmeside senest 7. april, hvis man vil gøre brug af Refas pakke med udstyr. Ellers kan man bare tilmelde sig frem til selve dagen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce

ANNONCE