cookie-og-privatlivspolitik
Studerende fra RUC deltog sidste år i Forskningens Døgn, der blev indviet af borgmester John Brædder på Nykøbing F. Teater.
Studerende fra RUC deltog sidste år i Forskningens Døgn, der blev indviet af borgmester John Brædder på Nykøbing F. Teater.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Universitet rykker sydover

RUC skal styrke Nykøbing som uddannelsesby.
14. januar 2020 kl. 19:53 Af Martin S Poulsen

Annonce

NYKØBING Hvis det står til Guldborgsund Kommune, skal Nykøbing om føje år kunne bryste sig af at være en universitetsby.

For at nå det mål har kommunen netop indgået en samarbejdsaftale med blandt andre Roskilde Universitet (RUC).

Sammen med Business LF og regionale og lokale viden- og uddannelsesinstitutioner indgår RUC og kommunen i et nyt vidensamarbejde, som skal løfte Nykøbing som uddannelsesby og som et videnscentrum i regionen.

Kommunens økonomiudvalg har godkendt det nye samarbejde og afsat 2,4 millioner kroner over en treårig periode til formålet.

Med aftalen om samarbejdet etableres en overbygning til de eksisterende uddannelser og erhvervstiltag i Nykøbing med innovationsforløb og samarbejde med forskere, lektorer og studerende, og med mulighed for blandt andet interaktiv undervisning i samarbejde med RUC og øvrige universiteter i ind- og udland.

Borgmester John Brædder (G) ser store værdier i samarbejdet.

- I økonomiudvalget ser vi initiativet som en klar styrkelse af Nykøbing som uddannelsesby. Når vi udbygger med viden og forskning, vil vi kunne styrke og konsolidere de eksisterende uddannelser i Nykøbing, samtidig med at vi nu får en mere permanent tilstedeværelse af RUC i byen. Investeringen skal være med til at bringe Nykøbing tættere på målet om at blive universitetsby, siger John Brædder.


Bygger videre på projekter

I 2017 underskrev RUC og Guldborgsund Kommune en samarbejdsaftale, der blev startskuddet til en lang række aktiviteter heriblandt projektforløb, hvor RUC-studerende har arbejdet med blandt andet Guldborgsund-cases, talentforløb for gymnasieelever, feltkursus for en international sommerskole om FN's verdensmål og afholdelse af national finale i geografiolympiade.

Den nye aftale sætter nu ekstra turbo på samarbejdet mellem kommune og universitet.

Ifølge prorektor Peter Kjær fra RUC er der store perspektiver i at udbygge det allerede eksisterende samarbejde.

- Vi har været glade for det frugtbare samarbejde med Guldborgsund Kommune og de lokale uddannelsesinstitutioner. Vi ser positivt på dette næste skridt, hvor samarbejdet nu bliver videreudviklet med konkrete forskningsaktiviteter og samarbejde med det lokale erhvervsliv, siger Peter Kjær.

RUC's rolle bliver at hjælpe virksomheder og uddannelsesmiljøer i Guldborgsund Kommune med at skabe kontakt til forskere, undervisere og studerende på universitetet, så parterne i fællesskab kan bidrage til udvikling.

Det nye samarbejde fokuserer på de fire faglige spor fødevareinnovation, infrastrukturbyggeri, social- og sundhed og byudvikling.


Gavner erhvervslivet

Direktør Mikkel Wesselhoff fra Business LF mener, at samarbejdet vil komme det lokale erhvervsliv til gavn.

- Vi ved jo, hvor vigtigt det er, at erhvervslivet har let og uhindret adgang til den fornødne viden. Samarbejdet vil både komme eksisterende virksomheder til gavn, samtidig med at det vil kunne skabe et spændende vidensløft i forhold til vores iværksættermiljø, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce