Annonce
Guldborgsund

Webshop lejer sig ind i trælast

Mary Berggreen ved firmabilen, der snart ses oftere foran den tidligere trælasthandel. Butik bliver det ikke, men måske et showroom på sigt. Det vil dog være muligt at købe legetøj, børnemøbler og så videre, når Mary er på adressen. Foto: Anders Knudsen

Det begyndte med reservedele til ikonisk seng. Nu får iværksætter mere lagerplads.

IDESTRUP Hvor der for tre år siden var frygt for en ny rockerborg, ser fremtiden nu ganske anderledes ud. I den tidligere trælast i Idestrup vil der snart være bideringe, dukkesenge, puslespil, madrasser og børnemøbler. Webshoppen Lille Per Seng vokser ud af privaten på Jerlitzevej og ind i en del af lokalerne på Møllevej.

- Vi havde igennem noget tid ledt efter mere plads og havde egentlig håbet på at finde noget her i Væggerløse, men det eksisterer bare ikke, siger den 59-årige indehaver, Mary Berggreen.

Fremover skal Mary Berggreen både have kontor og lager i en del af den tidligere trælast. Arbejdet med at få optimale arbejdsforhold på plads går i gang 1. oktober. Foto: Anders Knudsen

750 procent prisstigning

Hun er vant til et lager i privaten med mange små rum. For eksempel det tidligere gæstetoilet, der blev bygget om til lager for år tilbage. Men med det voksende antal kasser, der vejer op til 40 kilo, er der brug for smartere løsninger.

Det skyldes både en øget omsætning, men konsekvenser af coronaen spiller også ind.

- Man kan sige, at det blev hovedet på sømmet, siger Mary Berggreen og forklarer, at der er udfordringer med at få varer hjem i kølvandet på nedlukningen af både produktioner og havne i Kina. Der er få containere ledige i øjeblikket. Derfor er det ekstremt dyrt at få varer hjem:

- En af mine leverandører fortalte, hvordan han havde fået en container sendt med et skib, men containeren blev sat af undervejs, fordi en anden distributør var villig til at betale mere for pladsen.

På baggrund af historier som den, der har sat fragtpriser på himmelflugt med op til 750 procents stigninger, foregår lige nu en kamp om at få varer hjem, særligt til julehandlen. Derfor er det også mere presserende end nogensinde at have plads nok.

- Vi har fået at vide, at vi nok ikke kommer til at kunne genbestille, siger Mary Berggreen, der taler med en tydelig midtjysk dialekt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Begyndelsen

For 14 år siden tog hun springet fra det midtjyske til Holeby, hvor hendes kæreste, Lars, drev en slagterforretning sammen med sin mor. I forretningen solgte de også ud af familiens gamle babyudstyr, heriblandt Junosenge.

De solgte særlig godt. Lars begyndte at istandsætte de ikoniske senge, som ofte bliver refereret til som Lille-Per-sengen, da Lille Per i filmene af samme navn sover i en Junoseng. I dag står de igen i mangt en familiebolig i storbyen, såvel som på landet. Den popularitet har givet webshoppen et godt fundament. Ikke mindst fordi Mary Berggreen var hurtig til at spotte efterspørgslen på madrasser og lagner til sengene. De skal laves efter særlige mål.

- I starten sad jeg selv og syede, men i dag får vi det produceret. Vi har været heldige, at der ikke er de store konkurrenter til den, og vi sælger stadig cirka 50 om måneden, fortæller indehaveren, der stadig kan finde på at sætte sig foran symaskinen for at fremstille en særlig sengerand.

Det sker nu ikke så tit. Arbejdet med webshoppen er krævende, og selv om hun får god hjælp fra den kæreste, der senere blev hendes mand, arbejder hun ikke blot 37 timer om ugen. Lars har også eget firma med forskudt sæson, så ferie har de ikke holdt i 13 år.

- Jeg bliver ved så længe, det er sjovt.

Sjovt er det især for Mary, når hun er ude på messer. Her skal hun være risikovillig og have en fornemmelse for, hvad der kan sælge i næste sæson. Det vil hun gerne bruge mere tid på.

- Og så drømmer jeg om at kunne ansætte en til at føre og oprette varer. Det er jeg ved at falde i søvn over.

  • Mary Berggreen ved firmabilen, der snart ses oftere foran den tidligere trælasthandel. Butik bliver det ikke, men måske et showroom på sigt. Det vil dog være muligt at købe legetøj, børnemøbler og så videre, når Mary er på adressen. Foto: Anders Knudsen
  • Fremover skal Mary Berggreen både have kontor og lager i en del af den tidligere trælast. Arbejdet med at få optimale arbejdsforhold på plads går i gang 1. oktober. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier