cookie-og-privatlivspolitik
Bjarne Christensen (for bordenden) og andre naboer fra blandt andet Egevænget var mødt op for               at kigge nærmere på de tegninger, arkitekterne havde lavet som forslag. De var ikke specielt begejstrede for det, de så.

8

Billeder

Bjarne Christensen (for bordenden) og andre naboer fra blandt andet Egevænget var mødt op for at kigge nærmere på de tegninger, arkitekterne havde lavet som forslag. De var ikke specielt begejstrede for det, de så.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Workshop satte fokus på Frihedens fremtid

Nykøbing skal have et nyt grønt mødested for borgerne ved Østerbroskolen Syd. Nu efterlyser kommunen idéer til, hvad der skal være, og derfor inviterede man til udendørs workshop i går.
04. juni 2021 kl. 15:40 Af Jakob Poulsen

NYKØBING Det er måske ikke alle i byen, der lige tænker over det. Men bag Østerbroskolen Syd (tidligere Lindeskovskolen) og mellem Prinsholmvej og Egevænget i Nykøbing ligger et stort, grønt område mere eller mindre ubenyttet hen. Det er beklædt med græs og ikke ret meget andet, men det bliver der måske snart lavet om på.

Som en del af bydelsudviklingen på Østerbro skal området nemlig omdannes til, hvad Guldborgsund Kommune betegner som "et helt nyt mødested for hele byen" under navnet Friheden.

Men hvad der skal være, er ikke fastlagt endnu, og derfor inviterede kommunen og dens samarbejdspartnere på projektet i går eftermiddag til udendørs workshop i solskinnet, hvor alle kunne komme og høre mere om projektet eller komme med deres bud på, hvilke aktivitetsmuligheder, området skal indeholde.

For skolen var det en oplagt mulighed til at tage eleverne med ud i solen til lidt forskellige udendørsaktiviteter og hygge. Plejecenter Oasen var også inviteret og havde sendt fire borgere og en del af personalet.

- Vi kunne godt tænke os, hvis der for eksempel blev anlagt en sansehave, vi kunne komme og besøge - og vi er også meget fortalere for, at området skal være handicapvenligt, da vi har flere borgere, som sidder i kørestol, sagde stedfortrædende plejeboligleder Katrine Burmann.

Annonce

Ønsker for området har skolebestyrelsen også. I et læserbrev i Folketidende i tirsdags påpegede skolebestyrelsen, at området ikke er et uudnyttet areal, der venter på at blive aktiveret, men derimod en integreret del af skolens matrikel, og at udviklingen af området derfor først og fremmest skal imødekomme skolens læringsfremmende forpligtelser.

I forbindelse med workshoppen forklarede Tinella Svarrer, der er forældrevalgt skolebestyrelsesmedlem, at det i høj grad handler om, at området indrettes så hensigtsmæssigt som muligt, så man ikke afskærer nogle aktivitetsmuligheder ved eksempelvis at plante noget midt i det hele.

Blandt de fremmødte var også en gruppe af naboer fra blandt andet Egevænget. De har tidligere her i avisen udtrykt bekymring over den stigende trafikmængde, der vil være udsigt til, og da de så arkitekternes foreløbige plantegning over området, blev de ikke imponerede, og det handlede ikke kun om trafikken til og fra Friheden.

- Vi ser den samme tegning, som vi så på et møde med kommunen for halvandet år siden, hvor vi fik præsenteret en færdig plan for området, hvor man har placeret en række larmende aktiviteter i den ende af området, som er tættest på os.

- Vi har endda gået tur med arkitekterne herude og fortalt om vores ønsker og bekymringer, og så ser vi nu på tegningen, at de blandt andet har lagt en dansepavillon lige op ad vores baghaver. Jeg er lidt skuffet og vred over, at vi har brugt så lang tid på det her, og så har de slet ikke tænkt på at placere de larmende aktiviteter ud mod Prinsholmvej i stedet, sagde Bjarne Christiansen, der er en af naboerne.

Annonce

Formanden for kommunens teknik, miljø og ejendomsudvalg, Peter Bring-Larsen (G), var også mødt op, og han var umiddelbart lydhør overfor kritikken fra både naboer og skolebestyrelse.

- Vi har jo lavet workshoppen for at få input, og vi lytter til dem og vil arbejde på at finde en god løsning. Men vi vil gerne forskønne området yderligere og have det hele til at gå op i en højere enhed, sagde han.

Hvornår næste skridt i processen tages, vides ikke endnu, men det bliver formentlig engang efter sommerferien.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE