cookie-og-privatlivspolitik
Siden første marts er der blevet udsendt varslingsbreve til bilejere, der skylder motorafgifter til staten. (Arkivfoto).
Siden første marts er der blevet udsendt varslingsbreve til bilejere, der skylder motorafgifter til staten. (Arkivfoto).
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Indland

100.000 bilejere risikerer at få klippet nummerpladerne

Man skal ifølge Skattestyrelsen se at få dankortet frem, hvis ikke man vil have inddraget sin nummerplade.
08. maj 2019 kl. 11:38 Af Ritzau

Annonce

Op mod 100.000 bilejere risikerer at få klippet nummerpladerne den kommende tid.

Det sker efter manglende betaling af grøn afgift, vægtafgift eller vejbenyttelsesafgift, oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

I alt har styrelsen opgjort, at bilejere skylder staten 750 millioner kroner i ubetalte motorafgifter.

De mange millioner er fordelt på 230.000 skyldnere. 130.000 skyldnersager er dog allerede overdraget til Gældsstyrelsen til inddrivelse.

Af de 100.000 bilejere, som styrelsen er gået i gang med at sende varslingsbreve til, er 90 procent private, og 10 procent er virksomheder.

Og betaler man ikke opkrævningen inden for fristen på ti dage, bliver politiet af Skattestyrelsen bedt om at tage ud og klippe nummerpladerne på bilen.

Det fortæller Peter Thorgaard, underdirektør i Skattestyrelsen.

- Det vigtige for mig er ikke, at politiet klipper så mange nummerplader som muligt. Målet for os er at få danskerne til at betale de afgifter, de skylder. Det bør stå klart nu, udtaler han i pressemeddelelsen.

Ifølge styrelsen er politiet allerede blevet bedt om at inddrage nummerpladerne på 1000 motorkøretøjer. Skattestyrelsen har i alt udsendt varslingsbreve til ejerne af cirka 1400 køretøjer på nuværende tidspunkt.

De manglende betalinger af motorafgifter har været et problem siden 2012, fordi Skats forskellige it-systemer ikke har kunnet kommunikere ordentligt.

Derfor har man ikke siden 2012 bedt politiet om at inddrage nummerplader, selv om ejeren ikke betalte de lovpligtige afgifter.

Nu er man i den nye Skattestyrelse i gang med at rydde op, men det foregår manuelt og kræver derfor mange ressourcer.

- Lige nu er det primært manuelle ressourcer, men vi er i gang med at bygge en robot i stedet, så vi regner med stille og roligt at kunne skalere op, udtaler Peter Thorgaard.

Robotten er i gang med at blive udviklet i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, og den skal automatisk kunne sende registreringsnumre til politiet, hvor der ikke er blevet betalt de lovpligtige afgifter.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

Annonce