cookie-og-privatlivspolitik

Indland

4148 nye coronatilfælde - yderligere 12 er døde

Antallet af indlagte med corona falder med 13 til 433 personer.
30. november 2021 kl. 14:07 Af Ritzau

Yderligere 4148 personer har det seneste døgn fået besked om, at de er smittet med coronavirus.

Det oplyser Statens Serum Institut tirsdag.

Svend Ellermann-Eriksen, ledende overlæge på Mikrobiologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital, mener, at de seneste dages tal er udtryk for, at smitten stagnerer på et højt niveau.

- Det flader ud med en høj smittespredning, men det stiger ikke særligt.

- Det betyder, hvis det holder, at vi er ved at få kontrol med situationen. Det er på et højt niveau, og det betyder, at hospitalsvæsenet er udfordret, fordi der er mange indlagte og kommer mange indlagte, siger han.

Annonce

Særligt i hovedstaden er hospitalsvæsenet udfordret. Selv om hospitalerne godt kan klare det lige nu, ser Svend Ellermann-Eriksen gerne, at der kommer færre indlæggelser på sigt.

De smittede er fundet på baggrund af 160.583 PCR-prøver, hvor man bliver podet i svælget.

Det betyder, at andelen af smittede blandt de testede - den såkaldte positivprocent - er 2,58 procent.

Antallet af indlagte med corona falder med 13 til 433 personer.

60 personer er indlagt på intensivafdelinger. Af dem er 34 lagt i respirator.

Annonce

Der er 12 nye coronarelaterede dødsfald. Samlet set er 2895 personer afgået ved døden, efter de har fået påvist covid-19.

Grunden til, at antallet af døde har været relativt højt den seneste tid, er, at der er en forsinkelse i forhold til stigningen i indlæggelser.

- Når vi når et topniveau på antallet af indlagte - hvad vi forhåbentlig er ved at nå nu - kan vi godt forvente, at antallet af døde halter lidt efter og måske stiger i tiden efter, siger han.

Imidlertid spøger den nye coronavariant i kulissen. Tirsdag bekræftede Statens Serum Institut, at yderligere to danskere er smittet med Omikron. Dermed er der fire bekræftede tilfælde i alt.

- Hvis Omikron kommer ind og er mere smitsom, og vi lige akkurat kan balancere det ud med Delta-varianten, skal der jo mere til at holde den nede.

Annonce

- Så må vi have nogle nye restriktioner eller endnu mere intensiv smitteopsporing, så vi kan få dem fanget, der er smittet, så de ikke smitter videre, siger Svend Ellermann-Eriksen.

Han mener, at vi ikke kan undgå, at varianten kommer ind, hvis den er meget smitsom. Opgaven er derfor at udskyde spredningen så længe som muligt. På den måde kan man nemlig være bedre forberedt og have flere borgere vaccineret.

Tirsdagens kontakttal - tidligere kaldet smittetrykket - er beregnet til 1,0. Det betyder, at epidemien for nuværende er stabil og ikke udvikler sig.

Mandag blev der indført krav om mundbind i detailhandlen og i den kollektive trafik for at lægge en dæmper på smitten.

Søndag blev det muligt for børn under 12 år at få første stik med en coronavaccine.

Annonce

Der er også kommet svar på 200.321 lyntest, men de positive tilfælde herfra indgår ikke i smittetallene. Det skyldes usikkerhed om testresultatet.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

Annonce

ANNONCE