cookie-og-privatlivspolitik
Itslearning er en digital læringsplatform, som er udviklet i 1999 i Norge. Den har over syv millioner brugere verden over, og fra august skal halvanden million skoleelever, forældre og ansatte på folkeskoler i gang med at bruge den.
Itslearning er en digital læringsplatform, som er udviklet i 1999 i Norge. Den har over syv millioner brugere verden over, og fra august skal halvanden million skoleelever, forældre og ansatte på folkeskoler i gang med at bruge den.
Foto: Reuters/Handout

Indland

Digital platform skal give lærere mere tid med elever

Skoleelever kan se frem til øget læring og mere tid med lærerne med ny it-platform, siger direktør.
17. maj 2018 kl. 05:15 Af /ritzau/

Annonce

Lærere på landets kommuneskoler får fra det nye skoleår en ny digital platform, der skal spare tid og gøre forberedelsen mere enkel.

Den hedder itslearning og er en læringsplatform, der skal lægges sammen med skolernes intranet, siger administrerende direktør i firmaet itslearning Angelique Espensen.

- Vi forventer, at det gør hverdagen lettere for lærerne. Vi forventer også, at det kan fremme læringen, øge mulighederne for differentieret læring og frigive tid til, at lærerne kan bruge mere tid sammen med eleverne, siger hun.

Der er krav til, at alle skoler skal have en såkaldt samarbejdsplatform og en læringsplatform.

I øjeblikket har alle kommuneskoler samarbejdsplatformen Skoleintra. Det er et intranet, hvor skolen, lærere, forældre og elever kan udveksle information.

Det er ejet af firmaet itslearning, som er en læringsplatform. Den indeholder pædagogiske værktøjer, som kan bruges til at sætte læringsmål og måle elevernes faglige udvikling.

- Det er også på den nye platform, at lærerne kan gå ind og dele forløb med hinanden. Det giver mulighed for at genbruge det bedste af det, der findes derude, siger Angelique Espensen.

Fra det nye skoleår bliver itslearning udfoldet til samtlige kommuneskoler i landet, når det kommer til at indgå som en del af Skoleintra.

- Vi smelter de to platforme sammen, så skolerne får en to-i-en-løsning, fordi vi mener at samarbejde og læring hører sammen, siger hun.

Helt lavpraktisk betyder det, at lærere, forældre og elever fra august ser en ekstra menu, når de logger ind på intranettet.

Sammenlægningen er ved at blive testet på en række skoler, og feedbacken er ifølge Angelique Espensen positiv.

Næste skoleår udrulles sammenlægningen af de digitale platforme til alle danske kommuneskoler, de grønlandske skoler samt 400 privatskoler.

Der er ikke sat nogen succeskriterier, ud over at skoler skal have lyst til at anvende platformen.

Itslearning er udviklet i Norge og anvendes ifølge firmaet af over syv millioner brugere over hele verden.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Ungdomsskolelukninger i… 18. januar 2019 kl. 01.05

AF: JOHN B. HANSEN

Topstyring 17. januar 2019 kl. 12.14

AF: BJARKE ROSENKILDE

Nyt politisk parti med… 16. januar 2019 kl. 18.48

AF: ANNE LISSAU

Kæmpevindmøller vil… 16. januar 2019 kl. 09.22

Annonce