Annonce
Indland

Festivaler på stribe aflyser efter genåbningsaftale

Der bliver ikke noget konfetti på festivalen Northside i år, som det var tilfældet her i 2017. Festivalen er for andet i træk blevet aflyst. (Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Deltagerloft får festivalerne Roskilde, Northside, Tinderbox og Smukfest til at trække stikket for i år.

Der er mandefald blandt årets store festivaler efter nattens genåbningsaftale.

Tirsdag morgen var det først Northside i Aarhus, der kastede håndklædet i ringen. Så fulgte aflysninger fra Roskilde Festival og siden også Tinderbox i Odense og Copenhell i København.

Det oplyser festivalerne tirsdag morgen på deres respektive hjemmesider.

Smukfest i Skanderborg er også aflyst i den klassiske form. Man undersøger dog mulighederne for at kunne afholde et alternativt arrangement under de gældende retningslinjer, siger talsmand Søren Eskildsen til Ritzau.

Ifølge Roskilde Festivals administrerende direktør, Signe Lopdrup, er aflysningen ikke helt uventet.

- Men det er meget ulykkeligt, og vi er knuste over, at vi ikke får mulighed for at samles igen på vores festival og bidrage til at genskabe de fællesskaber, som coronakrisen har ødelagt for landets unge. Det er der brug for nu.

- Aflysningen er meget alvorlig for vores forening og et hårdt stød for kulturens vækstlag og den værdikæde, der er med til at skabe festivalen, siger hun i en skriftlig kommentar.

Også en række mindre festivaler har kastet håndklædet i ringen - blandt andet Nibe Festival, Vig Festival og Jelling Musikfestival.

Det sker efter nattens aftale, som lægger op til, at der maksimalt må være 2000 deltagere ved festivaler mellem 21. maj og 1. august. Efter 1. august er der lagt op til maksimalt 5000 deltagere.

Roskilde Festival samler normalt 130.000 deltagere. Til Tinderbox i Odense var der i 2019 omkring 45.000 deltagere, mens Northside, der afholdes i Eskelunden i Aarhus, i 2019 havde 35.000 gæster.

- Det seneste år har vi sammen med de andre festivaler arbejdet hårdt og brainstormet døgnet rundt for at finde en model, der kunne gøre det trygt for os alle at tage på festival igen.

- Men tiden er ikke til det endnu, og regeringens beslutning gør, at vi må vente med at holde Tinderbox til 2022, skriver Tinderbox på sin hjemmeside.

Ved udendørs arrangementer for et stående publikum gælder i øvrigt et krav om coronapas. Derudover gælder en række andre krav om blandt andet sundhedsplaner og afstand.

I den første periode skal deltagere inddeles i sektioner med maksimalt 200 mennesker. Efter 1. august kan sektionerne få en størrelse på 500 tilskuere.

Loftet for det samlede antal deltagere til arrangementerne kan ifølge teksten hæves til 10.000 deltagere, når det "vurderes sundhedsmæssigt forsvarligt".

Dermed ser det ud til, at døren er åbnet på klem for koncertrækken Grøn, der planlægger at afholde 16 koncerter i juli og august.

Her planlægger arrangørerne - Tuborg og Muskelsvindfonden - at have plads til netop 10.000 gæster i sektioner á 1000 personer.

Det kan dog være, der skal ændres på størrelsen af sektionerne.

Det fremgår nemlig ikke af aftalen, hvor store sektioner kan være, hvis der tillades 10.000 deltagere ved udendørsarrangementer.

Nyhed på Northsides hjemmeside

* Jelling Musikfestival: 20.-23. maj. * Heartland Festival: 27.-29. maj. * Northside: 3.-5. juni. * Copenhell: 16.-19. juni. * Tinderbox: 24.-26. juni. * Vilde Vulkaner: 29.-30. juni. * Kløften Festival: 24.-26. juni. * Thy Rock: 25.-26. juni. * Roskilde Festival: 26. juni - 3. juli * Nibe Festival: 30. juni - 3. juli. * Vig Festival: 8.-10. juli. * Musik i Lejet: 22.-24. juli. * Smukfest: 4.-8. august. Undersøger mulighederne for at holde alternativt arrangement. * Ringsted Festival: 5.-7. august. Kilder: Festivalerne selv og DR.

  • RB PLUS Northside gør sig pirrende og pikant
    Der bliver ikke noget konfetti på festivalen Northside i år, som det var tilfældet her i 2017. Festivalen er for andet i træk blevet aflyst. (Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Annonce
Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier