cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen

Indland

Gulerod og straf får ikke sårbare ledige i job

Forskerne bag ny analyse havde forventet, at indsatser som økonomiske sanktioner, jobbonus eller virksomhedspraktik ville være at finde blandt svarene. Men det var ikke tilfældet.
12. oktober 2018 kl. 08:42 Af Citathistorie

Annonce

Spørger man tidligere kontanthjælpsmodtagere og deres sagsbehandlere, hvad der var afgørende for, at de kom i arbejde eller uddannelse, er politiske beskæftigelsesinitiativer ikke blandt begrundelserne. Det viser et delstudie i LISES-projektet fra Aalborg Universitet, skriver kommunen.dk.

Forskerne bag analysen havde forventet, at indsatser som økonomiske sanktioner, jobbonus eller virksomhedspraktik ville være at finde blandt svarene. Men det var ikke tilfældet.

Og det er overraskende, siger Sophie Danneris, der er en af forskerne bag studiet.
- Hverken de indsatser, som er baseret på trusler eller gulerod, bliver fremhævet i interviewene. Når de bærende politiske elementer i lovgivningen - ifølge vores analyse - ikke viser sig at være afgørende for, om borgeren kommer videre, så synes jeg, at det burde være et vink med en vognstang om, at der er noget, der er skævt, siger hun til kommunen.dk.

Studiet peger derimod på to faktorer, der var afgørende for at forlade kontanthjælpssystemet: Hjælp fra sagsbehandleren til at finde rundt i det bureaukratiske system og borgerens indstilling og tro på, at det kan lade sig gøre.

De 12 tidligere kontanthjælpsmodtagere i studiet har alle været ledige og vurderet aktivitetsparate i tre-ti år. Alle har udfordringer udover arbejdsløshed, eksempelvis misbrug, smerter, psykiske lidelser, anbringelse i barndommen eller kriminalitet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

Annonce