cookie-og-privatlivspolitik
Gellerup i Aarhus får de næste dage besøg af en mobil testenhed, der skal teste personer for covid-19. (Arkivfoto)
Gellerup i Aarhus får de næste dage besøg af en mobil testenhed, der skal teste personer for covid-19. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Indland

Mobilt testcenter åbner i Gellerup efter stigende smittetal

Aarhus er den seneste tid ramt af flere coronatilfælde. Sidste uge havde tre ud af fire somalisk herkomst.
05. august 2020 kl. 15:21 Af Ritzau

Annonce

Den seneste tid er flere i Aarhus blevet smittet med covid-19.

Derfor vil en mobil testenhed de næste to uger køre rundt i boligområder, der er hårdt ramt. Det oplyser Aarhus Kommune i en meddelelse.

Her vil borgere uden symptomer kunne blive testet, efter at kommunen den seneste tid har været hårdt ramt af virusudbruddet.

Det seneste døgn er der registreret 42 nye coronatilfælde i Aarhus. Det er mere end en tredjedel af døgnets 112 nye tilfælde i landet.

Særligt borgere med somalisk baggrund er blevet ramt den seneste tid. I sidste uge havde tre ud af fire smittede i Aarhus somalisk baggrund.

Derfor bliver der - ud over den mobile enhed - nu iværksat flere tiltag rettet mod gruppen.

- Det er vigtigt, at vi gør noget nu, lyder det fra Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard (S), i en separat meddelelse.

Han har onsdag holdt møde med foreningen AarhuSomali, der repræsenterer 13 somaliske foreninger i Aarhus. Den skal være med til at sikre, at informationen når ud til aarhusianere med somalisk baggrund.

Derudover har foreningens to talsmænd, Abdirahman Iidle og Daud Hussein Ahmed, påbegyndt en dialog med alle foreningerne, hvor de er blevet anbefalet at skrue ned for aktiviteterne.

- Vi har alle en interesse i at få kontrol over smitten, og jeg er derfor sikker på, at vores fælles indsats kan gøre en forskel, siger de i meddelelsen.

Statens Serum Institut (SSI) har slået fast, at der er tale om en ophobning af tilfælde inden for familier i flere forskellige boligområder.

Styrelsen for Patientsikkerhed, der står for smittesporing i Danmark, er fortsat ved at danne sig et fuldt overblik over smittekæderne i Aarhus.

Testenheden vil torsdag og fredag være i Gellerup, inden den fortsætter videre til andre smitteramte boligområder. De nærmere lokationer vil blive offentliggjort torsdag, oplyser kommunen.

Mens symptomfrie borgere kan blive testet i den mobile testenhed, skal personer med symptomer fortsat henvises til en test af egen læge.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

Annonce