cookie-og-privatlivspolitik
Siden 17. januar har det været lovligt at køre på cykelstierne på elektriske løbehjul, men nu opstiller Københavns Kommune nye retnignslinjer på området. (arkivfoto)
Siden 17. januar har det været lovligt at køre på cykelstierne på elektriske løbehjul, men nu opstiller Københavns Kommune nye retnignslinjer på området. (arkivfoto)
Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Indland

Nu lægger København loft over antallet af el-løbehjul

Som en et-årrig forsøgsordning sætter Københavns Kommune en grænse på 200 elektriske løbehjul i Indre by.
20. juni 2019 kl. 20:19

Annonce

Elektriske løbehjul har fyldt i gaderne såvel som i debatten, efter at det i januar blev lovligt at køre på dem på cykelstierne.

Men torsdag har Københavns Borgerrepræsentation vedtaget nye retningslinjer, der skal begrænse problemer, der er forårsaget af de omdiskuterede løbehjul.

Retningslinjerne vil betyde, at der kommer begrænsning på, hvor mange løbehjul der må opstilles i de forskellige bydele og udlejes på offentlige steder.

I fremtiden må der samlet opstilles 200 elektriske løbehjul og 200 udlejningscykler i Middelalderbyen, ved stationer og på strøggader.

Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

I resten af byen bliver grænsen på 3000 elektriske løbehjul og 3000 cykler. Retningslinjerne er en del af en et-årig forsøgsordning.

Det glæder Karina Vestergård Madsen, der er fungerende teknik- og miljøborgmester (EL), at retningslinjerne er blevet vedtaget.

- Hvis man bevæger sig rundt i København i de her dage, så kan man se, at der er kommet mange el-løbehjul også i Indre By, hvor pladsen er trang.

- Det er vigtigt for os som politikere at sikre trafiksikkerhed, og at det er nemt at komme frem. Hvis vi ikke opstillede nogle regler for, hvor mange løbehjul, der må stå i Indre By, så ville der meget hurtigt komme mange, mange flere, end der er nu.

Det vil blive leverandørernes ansvar, at deres elektriske løbehjul og cykler kun kan udlejes fra de områder, hvor kommunen har givet en tilladelse.

Forvaltningen vil nu tage kontakt til de virksomheder, som har vist interesse for at opstille deres køretøjer. De vil har blive orienteret om muligheder for at søge tilladelse til at opstille dem i København.

Teknik- og Miljøforvaltningen forventer at kunne åbne for ansøgninger i den kommende uge. Men grundet ansøgningsprocessen anslår forvaltningen, at der sandsynligvis vil gå to måneder, før reglerne får en egentlig effekt.

Kommunen oplyser, at der vil bliver lavet en status på forsøgsordningen i første kvartal af 2020.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Moderne befolkningsopdragelse 21. oktober 2019 kl. 12.46

AF: BJARKE ROSENKILDE

Når Gud er død. 21. oktober 2019 kl. 02.13

AF: JOHN WENNERWALD

Velfærd i kommunerne 20. oktober 2019 kl. 21.26

AF: BJARKE ROSENKILDE

Borgerens stat 19. oktober 2019 kl. 13.42

Annonce