cookie-og-privatlivspolitik
London har normalt været på toppen over populære rejsemål fra de danske lufthavne. På grund af stigende smitte står ikke-nødvendige rejser til at blive frarådet til landet. (Arkivfoto)
London har normalt været på toppen over populære rejsemål fra de danske lufthavne. På grund af stigende smitte står ikke-nødvendige rejser til at blive frarådet til landet. (Arkivfoto)
Foto: Hannah Mckay/Reuters

Indland

Smitten stiger i Storbritannien - rejser kan blive frarådet

Storbritannien krydser grænsen for, hvor mange smittede Udenrigsministeriet tillader for at anbefale rejser.
21. september 2020 kl. 13:36 Af Ritzau

Annonce

Storbritannien er på vej til at komme på listen over lande, som Udenrigsministeriet fraråder rejser til.

Landet har de seneste to uger i gennemsnit haft 35,4 smittede om ugen per 100.000 indbyggere. Det viser tal fra Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Sygdomskontrol (ECDC).

De danske myndigheder fraråder ikke-nødvendige rejser, hvis der er over 30 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere om ugen.

De seneste dage er der rapporteret omkring 6000 tilfælde om dagen i Storbritannien.

Mandag advarer den britiske sundhedsstyrelse om, at tallet kan stige til 50.000 i midten af oktober, hvis der ikke bliver reageret, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Antallet af lande, hvor Udenrigsministeriet fraråder rejser, er steget de seneste uger i takt med stigende smitte i Europa.

Island er med 28,7 smittetilfælde per 100.000 indbyggere også tæt på at krydse grænsen.

Udenrigsministeriets liste over anbefalinger til rejsemål bliver opdateret hver torsdag klokken 16. Dermed kan billedet potentielt nå at ændre sig.

Ud over antal smittede kigger myndighederne på testniveauet i det enkelte land. Det tæller herunder, hvor stor en andel af de testede der testes positive.

Derudover ses der på landenes restriktioner i forhold til indrejse. Det er for eksempel, om der er krav om karantæne, når man krydser grænsen.

Udenrigsministeriet fraråder på grund af for høj smitte rejser til Tjekkiet, Kroatien, Frankrig, Belgien, Spanien, Luxembourg, Malta, Rumænien, Monaco, Andorra, Portugal, Holland, Schweiz, Østrig og Ungarn.

Desuden frarådes rejser til en række lande, fordi de har krav om karantæne, når man ankommer fra Danmark. Det gælder Irland, Letland, Estland, Litauen, Island, Finland og Slovenien.

De resterende EU-lande og Schengen kan man godt rejse til, men man anbefales at udvise ekstra forsigtighed.

I den øvrige del af Europa og resten af verden - på nær Tunesien - frarådes alle unødvendige rejser.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.23

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

Annonce