cookie-og-privatlivspolitik
Et smitteudbrud har sat højskoleopholdet på pause for eleverne på Gerslev Idrætshøjskole. Nu er i alt 71 blevet konstateret smittede med coronavirus. (Arkivfoto)
Et smitteudbrud har sat højskoleopholdet på pause for eleverne på Gerslev Idrætshøjskole. Nu er i alt 71 blevet konstateret smittede med coronavirus. (Arkivfoto)
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Indland

Smittetal skyder i vejret efter saunatur på højskole

En saunatur blev til et smitteudbrud på Gerlev Idrætshøjskole. Nu er 71 elever blevet smittet med coronavirus.
20. oktober 2020 kl. 11:04 Af Ritzau

Annonce

En kollektiv saunatur har sat højskoleopholdet på midlertidig pause på Gerlev Idrætshøjskole, efter at antallet af registrerede smittetilfælde er steget igen.

I alt 71 elever er nu blevet smittet med coronavirus som følge af saunaturen den 8. oktober.

Det skriver TV2 Øst.

I første omgang blev 42 elever konstateret smittede med coronavirus, men antallet er tilsyneladende skudt i vejret siden da.

På trods af det mener forstander for højskolen Tania Dethlefsen, at situationen er under kontrol.

- Det positive er, at udbruddet er under kontrol - der er ingen nysmittede. Alle smittede er smittet i det første udbrud, og samtidig er ingen af de ansatte blevet smittet, siger hun.

De smittede elever er blevet isoleret i en fløj af højskolens bygninger, hvor de får leveret mad og kun færdes blandt hinanden.

Der er mange af de smittede elever, der ikke har udviklet nogen symptomer. Flere er dog blevet syge.

De første 42 elever blev konstateret smittede fredag i sidste uge.

To dage senere steg smittetallet til 62. Flere end 100 elever er sendt hjem, mens en del af de smittede elever er i isolation på skolen.

Dengang sagde 19-årige Vigga Moestrup, som er elev på højskolen, at hun fortrød, at hun var gået med i saunaen, efter at folk er blevet syge og højskoleopholdet er sat på midlertidig pause.

- Det har gjort, vi er mange mennesker, som lige nu ligger syge - og nogle har slemmere symptomer end andre. Det er vildt ærgerligt, at vores ophold er sat på pause, sagde hun søndag til TV2 Øst.

Antallet af smittede med coronavirus i Danmark har været stigende.

Tirsdag formiddag fortalte statsminister Mette Frederiksen, at selv om færre bliver testet for virusset, er der flere, der bliver testet positive.

- Tallene vil vise et stigende antal smittede og med den alvor i sig, at der testes færre. Derfor er den relative andel, der testes positive, stigende, sagde hun uden for Folketingssalen.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce