cookie-og-privatlivspolitik
Det kan være slut med udlejning af elløbehjul på kommunale områder, efter at Københavns Borgerrepræsentation torsdag vil afgøre, om der skal indføres et forbud. (Arkivfoto)
Det kan være slut med udlejning af elløbehjul på kommunale områder, efter at Københavns Borgerrepræsentation torsdag vil afgøre, om der skal indføres et forbud. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Indland

Udlejere af elløbehjul frygter at ryge ud af hovedstaden

Torsdag ventes Borgerrepræsentationen at afgøre, hvorvidt elløbehjul må stilles på gaden i København.
17. september 2020 kl. 04:45 Af Ritzau

Annonce

Torsdag klokken 17.30 mødes medlemmerne af Københavns Borgerrepræsentation for at diskutere fremtiden for elløbehjul, der i lang tid har været under kritik for at rode i det københavnske bybillede.

Et flertal på venstrefløjen vil indføre et forbud mod at udleje elløbehjul på kommunale områder. Her kan de i øjeblikket lejes igennem forskellige firmaers smartphone-apps.

Kristian Agerbo, global direktør for politik og byudvikling i udlejningsselskabet Voi og talsmand for Løbehjulsalliancen, siger, at han er chokeret over udsigten til et forbud.

- Vi har haft over 600.000 brugere i København. Vi har været rigtig glade for at bidrage til, at københavnerne kan komme rundt i byen.

- Københavnerne går glip af en transportform, som er lettilgængelig, som man hurtigt kan bruge, og som også kan bruges i stedet for kollektiv transport i de her coronatider, siger han.

Med et forbud mod at stille elløbehjul på gaden vil udlejningsselskabernes eneste mulighed være at udleje dem i butikker.

Ifølge Kristian Agerbo er det dog ikke realistisk at have nok butikker til at sikre, at borgerne altid er i nærheden af et elløbehjul.

- Vi har foreslået, at der skal være parkeringsplader i byen, som skal være obligatoriske for virksomhederne at parkere i. Det vil sige, at man som bruger kun kan parkere på sådan en parkeringsplads, siger han.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) ser helst et forbud mod at stille elløbehjul på gaden, der gælder i hele København.

- Jeg synes, vi kan prioritere pladsen i byen bedre end ved udlejning af løbehjul. Det her er ikke et forbud mod løbehjul.

- Vi vil gerne have flere bænke, flere offentlige toiletter og mere plads til cyklister. Det er en bedre prioritering, synes jeg, siger hun.

Mandag afbrød Konservative et møde om elløbehjulene i Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg, da der begyndte at tegne sig et flertal for et forbud.

Radikale Venstre tilsluttede sig afbrydelsen, og gruppeformand Mette Annelie Rasmussen (R) sagde, at hun var "utroligt skuffet over de partier, som de facto i dag har præsenteret en løsning, som betyder, at der ikke skal være løbehjul i København".
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

Annonce