cookie-og-privatlivspolitik
Omkring 150.000 i Danmark er blevet vaccineret mod covid-19 med to forskellige vacciner. De vil senere blive tilbudt endnu et stik med den seneste vaccine. (Arkivfoto)
Omkring 150.000 i Danmark er blevet vaccineret mod covid-19 med to forskellige vacciner. De vil senere blive tilbudt endnu et stik med den seneste vaccine. (Arkivfoto)
Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Indland

Vaccinerede med to forskellige vacciner tilbydes et tredje stik

Når vaccineudrulningen er gennemført, får de krydsvaccinerede tilbudt en tredje vaccination, skriver DR.
25. juli 2021 kl. 21:15 Af Ritzau

Omkring 150.000 borgere i Danmark er vaccineret med to forskellige vacciner. Men når vaccinationsprogrammet er gennemført, vil alle de, der er blevet krydsvaccineret, få tilbudt et tredje stik, skriver DR Nyheder.

Sundhedsministeriet oplyser til DR Nyheder, at de krydsvaccinerede vil få tilbudt et tredje stik, efter at vaccineudrulningen er gennemført.

- Sundhedsstyrelsen har vurderet, at det er sundhedsfagligt bedst at tilbyde endnu en dosis mRNA-vaccine til personer, der har fået første stik med AstraZeneca-vaccinen og andet stik med en mRNA-vaccine.

Hvordan forløbet skal tilrettelæggelses, og hvordan det skal gennemføres i praksis, er ikke på plads endnu, men skal aftales nærmere mellem Sundhedsstyrelsen og regionerne.

Det er primær frontpersonale, som har fået deres første stik coronavaccine med AstraZeneca og det andet stik med enten Pfizer eller Moderna.

Annonce

I april trak de danske sundhedsmyndigheder som det første land i verden vaccinen fra AstraZeneca ud af den nationale vaccineudrulning.

Det blev besluttet, efter at der var konstateret en sammenhæng mellem meget sjældne, men alvorlige bivirkninger hos enkelte personer, der havde fået et stik med AstraZeneca-vaccinen.

Flere lande kræver, at man har fået to stik med den samme vaccine, før man kan rejse ind over landegrænsen.

Udenrigsministeriet opfordrer til, at man undersøger ambassadernes hjemmesider eller kontakter de lokale myndigheder, før man rejser til udlandet, hvis man er blevet vaccineret med to forskellige vacciner.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

Annonce

ANNONCE