cookie-og-privatlivspolitik
Selvom oplevelsen sker via skærmen, så kan corona ikke stoppe køerne.
Selvom oplevelsen sker via skærmen, så kan corona ikke stoppe køerne.
Foto: Arkiv

Landbrug

Økodag bliver digital

Det bliver muligt at følge de økologiske køer på de sociale medier, når de skal ud på græs
29. marts 2021 kl. 09:41 Af Jesper Bøgh

FAKTA
- Økodag er et registreret varemærke, hvilket betyder, at man altid skal nævne Økologisk. Landsforening i sammenhæng med Økodag.
- Der sendes live fra Økodag 18. april klokken 12.00.
- Økodag har eksisteret siden 2005.
- Dagen er en af landets største forårsbegivenheder, hvor der traditionelt set har været flere tusinder gæster ude på gårdene.
- Økodag er en fejring af dyrevelfærden, da de økologiske landmænd hvert forår lukker deres dyr ud på den frodige græsmark.
- Udesæsonen varer fra april til november.
- Flere prominente gæster har været med til at fejre Økodag. Blandt andet åbnede H.K.H Kronprinsesse Mary Økodag i 2015 som en del af fejringen af ø-mærkets 25-års fødselsdag.
- Økodag arrangeres af Økologisk Landsforening i samarbejde med de økologiske landmænd og de økologiske mejerier Arla, Thise, Naturmælk, Øllingegaard, Them og Gläserne Meierei. Økodag har fået midler fra Mælkeafgiftsfonden og Fonden for Økologisk Landbrug.

Økodag er forårets store fest. De økologiske køer skal ud på græs, og alle kan allerede nu være med til at varme op til den store dag på de sociale medier og se med, når køerne lukkes ud på græs til Økodag søndag 18. april klokken 12.00.

Økologisk Landsforening, de økologiske mælkeproducenter og mejerierne gør dermed Økodag digital i år.

Værtsgårdene plejer normalt at få besøg af op mod 200.000 gæster, der gerne vil se landbrugets forårsbebudere springe ud på græs, men grundet corona-situationen og forsamlingsloftet må alle følge med hjemme fra stuen.

- Økodag er en enestående tradition, som de økologiske landmænd glæder sig til at dele med os. Vi fejrer dyrevelfærden, når de prægtige, forårskåde køer tager dansetrin ud i foråret. Selvom oplevelsen sker via skærmen, så kan corona ikke stoppe køerne, og vi håber, det bliver sidste gang, vi skal afholde Økodag på denne måde. Vi trænger alle til at komme på græs og danse i flok - ligesom køerne, siger Per Kølster, formand, Økologisk Landsforening.

I tiden op til Økodag kan man blive klogere på økologien og måske endda selv øve sig i at danse foråret ind hjemme i stuerne. Økologisk Landsforening har lanceret en digital kampagne, der skal give alle Økodagsstemningen sammen hver for sig - og man kan selvfølgelig se med fra en gård søndag 18. april klokken 12.00, når køerne lukkes ud på græs.

Annonce

Økologisk Landsforening sender live sammen med Arla, Thise Mejeri og Naturmælk. Se mere på hjemmesiden www.økodag.dk og via Facebook-siden I love øko.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE