cookie-og-privatlivspolitik
Ved det internationale kørestævne på Dorthealyst kan man opleve både 1-spand og 2-spand-heste.

Landbrugsnyt

Fuldt hus på Dorthealyst

Det internationale kørestævne på Dorthealyst har i år 80 tilmeldte ekvipager.
29. april 2018 kl. 07:15

Annonce
FAKTA
Program:
Torsdag 3. maj kl. 08-16: Dressur
Fredag 4. maj kl. 08-16: Dressur
Lørdag 5. maj kl. 09-17: Maraton
Søndag 6. maj kl. 10-16: Keglekørsel

Dansk Køre Selskab er klar til at tage imod de godt 80 tilmeldte ekvipager til det traditionelle internationale kørestævne på Dorthealyst. Foruden de 34 danske kuske, topper Sverige med 24 deltagere. Derefter følger Norge, Finland og Tyskland.

Det internationale kørestævne, hvor nogle af Europas bedste kuske deltager, afvikles den 3.-6. maj på Dorthealyst mellem Holbæk og Kalundborg.

I løbet af de fire dage præsenteres publikum for tre discipliner: elegant dressur, spænding i terrænet og præcision på keglebanen. Der vil både være gensynsglæde, kammeratskab og samtidig benhård konkurrence om placeringerne.

Køresæsonen er for længst skudt i gang, og allerede i påsken varmede danske kuske op ved et stort kørestævne i Holland.

- Trods det våde forår, som gjorde udendørs kørsel vanskelig, er vi klar til at tage imod de 80 tilmeldte ekvipager til det 18. internationale kørestævne på Dorthealyst, fortæller Niels Giversen, stævneleder, Dansk Køre Selskab.

Konkurrencen giver mulighed for en national udtagelse til det kommende VM for 1-spand Hest, som afholdes i Holland og Young Driver, som afholdes i Ungarn. Samtidig afholdes Landsstævne for kuske, som planlægger kvalifikation til DM 2018, som også afvikles på Lysten.

Dansk Køre Selskabs mange hjælpere har arbejdet med renovering og klargøring af baner og forhindringer, så manges års stævneerfaringer lever op til deltagernes forventninger, både hvad angår kvalitet, afvikling og fornyelse. Der er syv maratonforhindringer i terrænet omkring Dorthealyst.

Opstaldningen af de mange heste sker i rejsestalde, mens der indrettes campingplads til de tobenede med optimale faciliteter for teams, officials og de mange frivillige hjælpere.

Desuden skal der gøres plads til parkering af en enorm vognpark, og cafeteriaet skal i samarbejde med Knabstruphallen på lange dage kunne bespise både deltagere og publikum.

Det er muligt af følge med på www.dansk-koere-selskab.com og på Dansk Køre Selskabs Facebook-side.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce