cookie-og-privatlivspolitik
TruFlex Razor Air fra den tyske producent Geringhoff arbejder har tre-delt skærbord og rigle, så markens og afgrødernes konturer følges meget præcist.

3

Billeder

TruFlex Razor Air fra den tyske producent Geringhoff arbejder har tre-delt skærbord og rigle, så markens og afgrødernes konturer følges meget præcist.

Landbrugsnyt

Knivskarp barbermaskine

FMR Maskiner har prøvekørt det nye sejlskærebord TruFlex Razor Air med tilfredsstillende resultat.
17. august 2018 kl. 08:23 Af Denny Michael Jakobsen

TruFlex Razor Air lyder som navnet på en superavanceret barbermaskine, der følger ansigtets kurver til perfektion. Den aktuelle "barbermaskine" sidder i fronten på en mejetærsker og er et effektivt, højteknologisk sejl-skærebord, der sørger for ensartet "barbering" af markerne. Det nye skærebord importeres af FMR Maskiner, som har kørt brugstest med et 40¨ skærebord sammen med producenten, tyske Geringhoff.

- Vi har blandt andet høstet en meget lav hvidkløver direkte på rod og også engrapgræs. Begge afgrøder var umiddelbart vanskelige at gå til, men skærebordene klarede opgaverne til alles store tilfredshed, fortæller Henrik Rasmussen fra FMR Maskiner.

TruFlex Razor adskiller sig på flere afgørende parametre fra konventionelle sejl-skæreborde. Helt overordnet er det meget let og derfor fleksibelt at arbejde med. Dernæst er det opdelt i tre sektioner, så det bedre kan følge markens konturer. Endeligt kan det leveres med et unikt system, der via en luftstrøm lige efter knivene sørger for at holde afgrøderne inde i bordet og stort set eliminerer spild.

Henrik Rasmussen fremhæver, at der stort set ikke forekom spild af de dyrebare afgrøder, og at fordelene ved det opdelte skærebords terrænfølgende egenskaber klart blev bekræftet.

- Skærebordet laver et godt arbejde og sørger for, at hele afgrøden og alle dens frø leveres til tærskeværket, som så løser resten af opgaven, siger han og tilføjer, at omfattende tests i tyske rapsmarker tyder på et merudbytte på 3-4 procent ved direkte høst simpelthen på grund af minimeret spild som følge af evnen til at holde alle frø inde i skærebordet.

Annonce

Dn endelige dokumentation er dog endnu ikke frigivet.


Tænk innovativt

De nye skæreborde produceres af tyske Geringhoff og leveres i 30, 35 og 40 fod. De er forholdsvis lette og opbygget med både centralt knivtræk og det velkendte Schumacher knivsystem, der skærer afgrøderne perfekt.

Hos FMR Maskiner lægger Henrik Rasmussen meget vægt på at få købere af mejetærskere til tænke innovativt og ikke nødvendigvis vælge mejetærsker og skærebord fra samme leverandør.

- Man kan opnå rigtigt meget ved at kombinere en topmoderne mejetærsker med et super avanceret skærebord fra en ekstern leverandør. Man får populært sagt det bedste fra to verdener, som han siger.

Importøren mener, at mens John Deere, AGCO, Class, New Holland, Case og hvad de nu hedder, er gode til at udvikle mejetærskernes motorer, transmission, tærskeværk og kørekomfort, så er en specialist i skæreborde som f.eks. Geringhoff langt foran dem, når det kommer til avancerede skæreborde, og det bør maskinstationer og landmænd udnytte.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE

ANNONCE