cookie-og-privatlivspolitik
Anne Lawaetz Arhnung er ny administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer efter Karen Hækkerup.
Anne Lawaetz Arhnung er ny administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer efter Karen Hækkerup.

Landbrugsnyt

Landbrug & Fødevarer ansætter ny adm. direktør

Det bliver 49-årige Anne Lawaetz Arhnung, der overtager rollen som administrerede direktør i Landbrug & Fødevarer.
22. november 2018 kl. 09:25 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce
FAKTA
Blå Bog - Anne Charlotte Lawaetz Arhnung
- Født 28/6 1969 i Nykøbing Falster
- Gift med Niels Dengsø Jensen
- 1989 - Student fra Nykøbing Falster Katedralskole
- 1996 - Uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet
- 1996 til 2002 - Konsulent i Landbrugsraadet
- 2002 til 2007 - Direktionsassistent i Landbrugsraadet
- 2007 til 2011 - Sekretariatschef i Landbrugsrådet og Landbrug & Fødevarer
- 2011 til 2012 - Områdedirektør for ledelsessupport i Landbrug & Fødevarer
- 2012 til i dag - Medlem af direktionen og direktør for medlemsforhold og organisation i L&F
- 2014 til i dag - Viceadministrerende direktør i Landbrug & Fødevarer
- 2016 til i dag - Direktør for Seges

Efter 22 år i landbrugets organisationer sætter Anne Lawaetz Arhnung sig nu i spidsen for Landbrug & Fødevarers direktion, som hun har været medlem af siden 2012.

- Der er mange forventninger til, hvordan fødevareerhvervet skal producere på en mere og mere bæredygtig måde. Til at lede os igennem denne rejse, hvor vores medlemmer stadig skal tjene penge, har vi brug for en person, der kender vores sektor godt, og som kan sikre sammenhængskraft i værdikæden og blandt vores medlemmer. Derfor har vi valgt Anne Lawaetz Arhnung til at stå i spidsen for Landbrug & Fødevarer. Med 22 år i huset har hun et indgående kendskab til innovation og politik og et enestående kendskab til vores organisation, siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

Anne Lawaetz Arhnung overtager direktørposten efter Karen Hækkerup, der trådte tilbage ved udgangen af september for at hellige sig familien.

Anne Lawaetz Arhnung er uddannet jurist fra Københavns Universitet. Hun kom til det daværende Landbrugsraadet i 1996 og har siddet i direktionen i Landbrug & Fødevarer siden 2012. I 2014 blev hun forfremmet til viceadministrerende direktør, og to år senere fik hun også ansvaret for at effektuere sammenlægningen af Landbrug & Fødevarer og landbrugets videnscenter Seges, da hun blev udnævnt til direktør i Seges.

- Som erhverv står vi foran store udfordringer. Fødevarer er til debat som nærmest aldrig før, og i den forbindelse er der brug for et stærkt Landbrug & Fødevarer, som ikke alene skal sikre de bedst mulige vilkår for vores medlemmers produktion, men også fastholde den udvikling, der gør, at vi her i Danmark har en af de mest moderne, innovative og bæredygtige fødevareproduktioner i verden. Det er vores opgave at gøre fødevareproduktionen endnu mere bæredygtig samtidig med, at indtjeningen øges hos både virksomheder og landmænd, siger Anne Lawaetz Arhnung.


"Vi brug for en person, der kender vores sektor godt, og som kan sikre sammenhængskraft i værdikæden og blandt vores medlemmer." Martin Merrilid, formand, Landbrug & Fødevarer

Ny Seges-direktør

Anne Lawaetz Arhnungs nye rolle som administrerende direktør betyder samtidig, at Seges får ny direktør. Det bliver Ejnar Schultz, som allerede er en del af Seges' direktørgruppe. Han indtræder samtidig i L&F's direktion.

Ejnar Schultz er udannet agronom og har de seneste to år været direktør for Innovation i Seges. Før det har han blandt andet været leder af økonomi og virksomhedsledelse samme sted.

Både Anne Lawaetz Arhnung og Ejnar Schultz er tiltrådt deres nye stillinger.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce