cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

Palle O. Chistiansen har selv været karl på en af Giesegaards forpagtergårde og står bag det etnografiske hovedværk "En egn bliver til" om, hvordan området omkring det midtsjællandske gods har udviklet sig gennem generationer.
Foto: Henrik Saxgren

Landbrugsnyt

Ny bog om godskulturen på Midtsjælland

Palle O. Christiansen fortæller med sin nye bog "En egn bliver til" med udgangspunkt i de giesegaardske godser om, hvordan et gammelt godslandskab har udviklet sig gennem generationer.
15. maj 2019 kl. 08:38 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce
FAKTA
"En egn bliver til - Magt og mennesker i et sjællandsk godsområde fra 1700-tallet til i dag".
Forfatter: Palle O. Christiansen
Forlag: Hovedland
262 sider med illustrationer.
Bogen kan købes i boghandler landet over og fra hovedland.dk

Forfatteren Palle O. Christiansen har netop udgivet bogen "En egn bliver til", hvor han fortæller historien om, hvordan området omkring de giesegaardske goder på idtsjælland mellem Køge og Ringsted har udviklet sig gennem generationer.

Bogen er et etnografisk hovedværk, som beskriver de mennesker, der gennem generationer skabte godsområdet, men historien kan genfindes i andre godsområder øst for den jyske højderyg.

"En egn bliver til" skildrer den aristokratiske herregårdskultur. Forfatteren fortæller om bønder, lejehusmænd, funktionærer, kuske, arbejdere og tjenestefolk, som prægede godserne og gav dem deres karakter. Bogen beskriver også et gods som en sammenhængende, sammensat kultur.

Palle O. Christiansen er dr. phil i europæisk etnologi, historie og socialantropologi og har tidligere været ansat på Københavns Universitet, Dansk Folkemindesamling og Det Kgl. Bibliotek, hvor han nu er tilknyttet som videnskabelig medarbejder.

Han arbejder med forståelse og beskrivelse af menneskers forskellige måder at leve på og er bl.a. forfatter til "Lykkemagerne" fra 2002 og "De forsvundne - hedens sidste fortællere" fra 2011

Til grund for "En egn bliver til" har forfatteren udført at omfattende feltarbejde tilbage i 1970'erne, hvor han interviewede beboerne i området. Han har selv været karl på en af godsets forpagtergårde og klapper på grevens klapjagter.

Samtidsdokumentation fandt sted, mens den sidste generation af godsfolk stadig levede. Feltarbejdet har han tidligere brugt i sit videnskabelige arbejde, men med "En egn bliver til" er hensigten i mere koncentreret form at præsentere godsområdet og dets mennesker for danske læsere.

Den historiske fremstillingen løber frem til felstudierne i 1970'erne, men på mange områder trækkes historien om de synlige, historiske landskabsudtryk op til nutiden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce