cookie-og-privatlivspolitik
Økologiske sukkerroer viste sig at være en afgrøde med et højt dækningsbidrag i 2018.
Økologiske sukkerroer viste sig at være en afgrøde med et højt dækningsbidrag i 2018.
Foto: Anders Knudsen/Arkiv

Landbrugsnyt

Nyt samarbejde om øko-roer

Nordic Sugar indgår samarbejde om økologirådgivning med Østdansk Landboforening og Økologirådgivning Danmark.
14. maj 2019 kl. 07:20 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Fra 1. maj vil Østdansk Landboforening og Økologirådgivning Danmark bistå Nordic Sugar med den faglige rådgivning i forbindelse med dyrkning af økologiske sukkerroer.

- Ligesom vi tilbyder rådgivning til vores konventionelle dyrkere, ønsker vi også, at der fra Nordic Sugar vil være et godt rådgivningstilbud til vores økologiske dyrkere. Vi ønsker at supplere vores egen rådgivning, så derfor har vi valgt at lave en alliance med en lokal rådgivningsvirksomhed, lyder det fra Bo JM Secher, som er chef for det danske agricenter ved Nordic Sugar.

- Vi har omhyggeligt undersøgt de muligheder, der kunne være, og vi er meget tilfredse med det samarbejde, vi nu indleder med Østdansk Landboforening, fortsætter han.


Styrket økologirådgivning

Også fra Østdansk Landboforening er der tilfredshed med aftalen. For mere end et år siden ansatte foreningen Hans Bach Lauritsen som økologichef, som led i en strategi om at styrke den økologiske rådgivning.

- Aftalen med Nordic Sugar passer os fint, og den kommer på det helt rigtige tidspunkt i forhold til udvikling af foreningens økologirådgivning. I forbindelse med vores strategi, har vi etableret en samarbejdsaftale med Økologirådgivning Danmark, som er landets største økologirådgivning, siger økologichef Hans Bach Lauritsen.

- Med den organisation i ryggen og suppleret med vores egne rådgivere har vi stærke kompetencer inden for de specielle økologiske problemstillinger, tilføjer Torben Flinch, direktør i Østdansk Landboforening.

Rådgivningen vil bestå af hyppige faglige opdateringer, deltagelse i erfagruppemøder, og hver dyrker under Nordic Sugar vil få tilbud om et fagligt besøg i løbet af vækstperioden.

Agricentret fra Nordic Sugar vil også bidrage hvor de kan, hvor Nordic Sugar i forvejen er engageret i et økologisk udviklingsprojekt, som koordineres af Nordic Beet Research.

Efter en vanskelig start i 2017, viste de økologiske sukkerroer sig som en yderst attraktiv sædskifteafgrøde med et godt dækningsbidrag i 2018.

Begge parter gør opmærksom på, at det altid er muligt at få gennemført et økologitjek uden beregning. Ved et økologitjek kan man få belyst de fordele og ulemper, som kan være forbundet med en omlægning af hele eller dele af en bedrift til økologi.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her