cookie-og-privatlivspolitik
Prinsesse Marie medvirker i ny kogebog om madspild
Prinsesse Marie medvirker i ny kogebog om madspild
Foto: Gyldendal

Landbrugsnyt

Prinsesse Marie medvirker i ny kogebog om madspild

Danmarks største ildsjæl mod madspild, en række kendte kokke samt Prinsesse Marie er gået sammen om en ny kogebog mod madspild, som er netop udkommet.
16. november 2019 kl. 18:00 Af Lars Hovgaard

Annonce

Over 700.000 tons god og spiselig mad smides årligt ud i Danmark. De største syndere er husholdninger, og det er især børnefamilier, der har den største udfordring med at få brugt maden op. En dansk gennemsnitsfamilie smider hvert år op imod 7.200 kroner i skraldespanden.

Der skal konkrete og nemme redskaber til at hjælpe familierne til at undgå madspild og sætte skraldespanden på slankekur. Derfor har stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, Selina Juul, samlet nogle af Danmarks dedikerede madspildsbekæmpere: Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, den kendte TV-kok Timm Vladimir, mad-iværksætteren Anh Lê, de gastronomiske superstjerner Francis Cardenau og Michel Michaud samt kogebogsforfatteren Louisa Lorang. Sammen har de forfattet en brugbar og enkel kogebog om madspild, "Mad med respekt - En familiekogebog, der mindsker madspild", som udkommer på Gyldendal i dag.

Alle opskrifter i bogen er baseret på madvarer, som er blandt dem, der typisk smides ud i danske husholdninger, og "Mad med respekt" viser også konkret, hvordan resterne opbevares og udnyttes bedst muligt, samt hvordan måltider og indkøb planlægges med henblik på at mindske madspild.

Bogens i alt 80 opskrifter er udarbejdet af de ovennævnte bidragsydere. Prinsesse Marie skriver bogens forord og bidrager med egne opskrifter.

Hvert solgt eksemplar af "Mad med respekt" udløser en donation til Folkekirkens Nødhjælp.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE