cookie-og-privatlivspolitik
Kronprinsesse Mary kastede glans over åbningen af Roskilde Dyrskue, som i år fejrer 50-års jubilæum. Her er hun til højre flankeret af Povl Fritzner, formand for Roskilde Dyrskue.

6

Billeder

Kronprinsesse Mary kastede glans over åbningen af Roskilde Dyrskue, som i år fejrer 50-års jubilæum. Her er hun til højre flankeret af Povl Fritzner, formand for Roskilde Dyrskue.
Foto: Denny Michael Jakobsen

Landbrugsnyt

Roskilde Dyrskue skudt i gang

Roskilde Dyrskue kan i år fejre 50-års jubilæum, og det var kronprinsesse Mary med til at markere ved fredagens åbning.
31. maj 2019 kl. 15:56 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

I nu 50 år har dyrskuepladsen i Roskilde været stedet, hvor by og land mødes. Fredag åbnede årets Roskilde Dyrskue, der over tre dage byder på masser af oplevelser for både børn og voksne.

Der er selvsagt masser af landbrugsdyr at kigge på, men også en gigantisk maskinudstilling. Derudover kan man købe masser af kvalitetsfødevarer, og børnene kan prøve sig af med madlavning i en af de mange madværksteder.

Der er tivoli, gaming, kunstudstilling, DM i grill og meget mere at give sig i kast med. Og ikke mindst en mulighed for at blive lidt klogere på landbruget, som de fleste mennesker efterhånden ikke har meget berøring med i hverdagen.

I anledning af 50-års jubilæet deltog kronprinsesse Mary i åbningen. Hun overværede åbningstaler af formand for Roskilde Dyrskue, Povl Fritzner, formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, og Roskilde-borgmester Joy Mogensen.

Derefter begav hun sig ud i den store Ring I for at tale med nogle af udstillerne. Blandt andet så hun på en limousinetyr fra Helga og Peder Sødergrens Sløsse Limousine ved Nysted.

- Hun spurgte, hvor meget den vejer, om den har et roligt temperament, og hvor mange gange vi har været med på dyrskuet. Hun var meget sød, venlig og smilende, og hun ønskede os et godt dyrskue, sagde Niels Christensen, der er medhjælper hos Sløsse Limousine.

Bagefter begav kronprinsessen sig over i malkekvægstalden, hvor hun smagte på frisk mælk fra dyrskuets malkekvæg.

Som noget nyt i år har Roskilde Dyrskue fået en pasteuriseringsmaskine, som gør, at gæster kan smage frisk mælk.

- Maskinen varmer mælken op til 72 grader, så bakterierne dræbes. Mælken har en fedtprocent på 4,5 procent, fordi den kommer direkte fra køerne. Kronprinsessen sagde, at hun godt kunne smage, at det er en lidt federe mælk, sagde Maja Andersen, som er receptioniststuderende ved ZBC i Roskilde, som også går under navnet Slagteriskolen.

Kronprinsesse Mary hørte under sit besøg også om, hvordan komaven fungerer, ligesom hun lavede en burger på et af madværkstederne.

Roskilde Dyrskue har åbent til kl. 21.00 både fredag og lørdag og fra kl. 8.00-17.00 på søndag.

Du kan læse mere om dyrskueprogrammet på www.roskildedyrskue.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her