cookie-og-privatlivspolitik
Selvom arbejdet med at etablere læhegn eller skov først kan påbegyndes næste forår, gælder det om at tage beslutningen inden d. 15. maj i år, fortæller landskabskonsulent Thomas Møller fra VANAS ApS.

Landbrugsnyt

Skab smuk og vildtrig natur

Østlige Øers Plantelaug inviterer til inspirationsaften om at udvikle naturen og dyrelivet på sin ejendom.
30. marts 2018 kl. 07:30

Annonce

Har du mark eller våd lavning, hvor du savner mere dyreliv? Er du lodsejer i Næstved kommune? Er du interesseret i at bevare og udvikle naturen? Hvis ja, så har Østlige Øers Plantelaug strikket en spændende aften sammen.

Arrangementet begynder klokken 19.00 tirsdag d. 3. april i Gulerodshuset ved Næstved med velkomst af formand for Østlige Øers Plantelaug, Christian Christiansen.

Landskabskonsulent Thomas Møller fra virksomheden VANAS ApS og Lene Midtgaard, Vildt- og naturkonsulent i Danmarks Jægerforbund, vil komme med faglige indlæg, fortæller Christian Christiansen og tilføjer:

- Formålet med denne aften er at sætte skub i tilhørernes planer og drømme om bl.a. at forskønne landskabet med nye læhegn og vildtremisser ved at indgå i en fælles ansøgning om tilskud.

- Miljøstyrelsen ønsker at støtte tilplantninger i det åbne land og giver derfor tilskud til både anlæg og pleje af kollektive projekter. Foreningen har stået for tilsvarende kollektive projekter i mere end 40 år og sørger for alt arbejde fra ansøgning til anlæg og renholdelse i tre vækstsæsoner.

- Vi informerer også om mulighederne for at etablere ny skov og vandhuller med tilskud. Uanset indsats har det positiv effekt på bestanden af markvildt, fugle, insekter og bier i det åbne land og fremmer i høj grad også ejendommens herlighedsværdi, siger Thomas Møller.

Gode råd til godt dyreliv
Lene Midtgaard fra Danmarks Jægerforbund glæder sig til mødet med lodsejerne og til at besvare især et ofte stillet spørgsmål.

- Hvorfor har jeg ikke mere vildt, når jeg nu lægger sig meget foder ud? Det er nok det spørgsmål, jeg bliver præsenteret mest for. Og det er måske ikke altid lige til at forklare. Man skal i hvert fald se indsatsen for at få mere dyreliv i området i en større sammenhæng. Er der eksempelvis tilstrækkelig med læ og andre gode livsbetingelser for vildtet? Hvordan gør man området attraktivt ud over at sætte foderpladser op? Naturen stiller lidt andre krav til et område end vi mennesker. Det er blandt andet det, jeg vil give gode råd omkring, siger Lene Midtgaard.

Skovrejsning og vandhuller
Landskabskonsulent Thomas Møller fra Vanas ApS har lang erfaring med skov- og naturprojekter i det åbne land. Han har tidligere arbejdet 25 år i HedeDanmark som landskabskonsulent og skovfoged. De sidste syv år har han fungeret som selvstændig med virksomheden VANAS ApS.

Den 3. april tager den erfarne landskabskonsulent udgangspunkt i tre emner; Etablering af kollektiv landskabsplantning, skovrejsning og etablering af vandhuller.

- Jeg vil gennemgå de forskellige støtteordninger og informere om, hvordan man som lodsejer f.eks. deltager i en kollektiv ansøgning om tilskud, og hvordan planlægning, anlægsarbejde, renholdelse mv. gribes an, fortæller han.

Mange undervurderer ofte arbejdsmængden, derfor omfatter anlægsarbejdet alt herunder bl.a. hegning, tre års renholdelse, så plantningerne kommer godt fra start og lykkes.

- Foreningen tager hånd om alle administrative og praktiske forhold. Det er dog meget vigtigt, at tilhørerne melder sin interesse inden for meget kort tid og gerne på aftenen. Der er mange tidskrævende opgaver inden ansøgningsgrundlaget er i orden, og anlægsarbejdet kan sættes i gang. Men det kommer vi ind på tirsdag aften, forklarer Thomas Møller.

- Interesserede tilbydes gratis besøg, hvor vi i fællesskab kan drøfte og evt. fastlægge den eller de indsatser, der har størst interesse, siger Thomas Møller.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce