cookie-og-privatlivspolitik
Med en ny sporingsfunktion i Næsgaard Mobile-appen er det blevet lettere at holde styr på nøjagtigt, hvor maskinerne er i marken under høsten.
Med en ny sporingsfunktion i Næsgaard Mobile-appen er det blevet lettere at holde styr på nøjagtigt, hvor maskinerne er i marken under høsten.

Landbrugsnyt

Spor din kornvogn

Der ligger et stort potentiale i at have det rette og præcise overblik under og efter høsten, lyder det fra Datalogisk, som har udviklet en ny sporingsfunktion til maskinerne i Næsgaard Mobile-appen.
09. august 2019 kl. 14:09 Af Denny Michael Jakobsen

Har det betydning at vide, hvor en bestemt kornvogn eller mejetærsker befinder sig? Ja, det kan optimere kørsel, effektivisere arbejdsgange og forbedre samarbejde - kort sagt spare tid og ressourcer. Efter den devise har Datalogisk udviklet en funktion, som via mobiltelefonens GPS viser, hvor køretøernej befinder sig i marken.

Når chaufføren sætter sig i mejetærskeren eller traktoren, åbner han Næsgaard Mobile-appen og logger sin position. Herefter vil sporingsfunktionen opdatere køretøjets position under kørslen - også selvom telefonen lukkes ned/er i dvalemode. Funktionen kan dog til enhver tid slås fra.


Videndeling under høsten

Når Næsgaard Mobile-appen er i brug på flere mobiltelefoner, kan oplysninger deles mellem brugerne. Så sidder man i mejetærskeren og har brug for at vide, hvor kornvognen befinder sig, har man via sporingsfunktionen den præcise oplysning på sin mobiltelefon.

Sidder man på kontoret eller andetsteds uden for bedriften, kan man også følge køretøjernes position og eventuelt hjælpe med at koordinere kørslen. Går der noget galt med eksempelvis mejetærskeren, kan kolleger hurtigt komme og være med til afhjælpe situationen.

- Det er en styrke i vores mobil-app, at vi nu tilbyder denne funktion. Vi ved, at høsten er en tid, hvor tingene skal gå hurtigt, og derfor ser vi helt sikkert et behov og et marked for sporingsfunktionen, siger Birger Hartmann fra Datalogisk.

Annonce

Sporingsfunktionen er en del af modulet GPS-Observation i Næsgaard Mobile.


Afgrødelager

En anden funktion, som bidrager til overblik og videndeling er den såkaldte afgrødelager-funktion i Næsgaard Mobile. Her kan man registrere alle høstdata på mobilen ude i marken eller ved indvejning. Derudover er det muligt via appen at hente og se de indtastede data hvor som helst og når som helst. Afgrøderne registreres på forskellige niveauer; eksakt mængde, hvilken mark de kommer fra, og hvor de opbevares.

Landmand og arbejdere kan indtaste høstdata på hver deres mobiltelefon og samtidig dele informationen med hinanden. På den måde alle kan følge med i, hvor meget og hvilke marker der er høstet, og hvilke afgrøder der ligger på de forskellige lagre.

Programmet kan bruges sammen med Næsgaard Mark eller som et separat modul. Afgrødelager er tilgængeligt på mobil/smartphone, tablet og online på PC.

- Både sporing- og afgrødelager-funktionerne er med til at styrke og forbedre samarbejdet på hele høst-holdet, og med eksakte informationer og data er opfølgning både under og efter høst langt lettere og helt klart mere effektivt, slutter Birge Hartmann.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE

ANNONCE