cookie-og-privatlivspolitik
Ved årets veterantraktorstævne er der udtagelse til DM i veteranpløjning.

2

Billeder

Ved årets veterantraktorstævne er der udtagelse til DM i veteranpløjning.

Landbrugsnyt

Veteranpløjning i weekenden

14.-15. september er der veteranpløjestævne i Marielyst.
12. september 2019 kl. 08:39 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

I weekenden den 14.-15. september holder Veteran Traktorens Venner (V.T.V.) sit årlige pløjestævne. Pløjestævnet finder igen i år sted i Marielyst over for gokartbanen.

I veteranpløjningen konkurrerer klubbens medlemmer, som kommer fra Lolland, Falster, Sydsjælland og Møn, om at blive klubmester og kvalificere sig til DM i veteranpløjning.

Der dystes i fire forskellige klasser: bugserplove (hvor ploven kører bagefter traktoren), 1-furet liftplov og flerfuret liftplove. Plove og traktorer i disse tre klasser skal alle være fra før 31/12-1959. I classic-klassen pløjes der med traktorer og plove fra efter 1/1-1960.

I alle fire klasser gælder det, at plove skal være i original stand, hvilket betyder, at der ikke må være foretaget ændringer ved konstruktionen eller sliddele. Plovene vil blive efterset inden start, for at se om de opfylder kravene.

Lørdag den 14. september er øvedag, hvor dagen bruges til indstilling og justering af plovene. Der pløjes i tidsrummet fra klokken 10.00-15.00. Søndag den 15. september er konkurrencedag fra klokken 10.00-15.00, hvor dommere bedømmer pløjningen efter det samme skema, som bliver brugt ved DM og årets V.T.V.-mester kåres, ligesom der udtages pløjere, som skal repræsentere klubben ved DM i veteranpløjning, som i år holdes i Gørløv på Sjælland i slutningen af oktober.

Alle er velkomne til at komme og overvære veteranpløjningen både lørdag og søndag. Der er gratis adgang.


Årets traktortur

V.T.V. holdt i øvrigt forleden sin årlige traktortur, hvor 17 veterantraktorer i forskellig størrelse og årgang deltog. Turen gik rundt på den vestlige del af Nordfalster ad små veje. Turen gik blandt andet langs Guldborgsund og gennem skov. Frokostpausen blev holdt ved Guldborgsundtunnelen og eftermiddagskaffen blev drukket ved en lokal samler som viste sine ting frem.

Da det var godt vejr, var mange folk i haven, og der var derfor mange, der stillede sig op og vinkede, når veterantraktorerne passerede gennem landskabet og de små landsbyer, meddeler klubben.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce