cookie-og-privatlivspolitik
- Boligmarkedet kommer til at få et ordentligt hug ned, når det kommer til antallet af handler, vurderer Curt Liliegreen, direktør for Boligøkonomisk Videncenter.
- Boligmarkedet kommer til at få et ordentligt hug ned, når det kommer til antallet af handler, vurderer Curt Liliegreen, direktør for Boligøkonomisk Videncenter.
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix

Livsstil

Coronavirus kommer til at påvirke boligmarkedet

Boligmarkedet kommer ikke til at gå fri af coronavirus. Boligøkonomisk ekspert forventer en pause på markedet, som kan betyde prisfald.
13. marts 2020 kl. 12:00 Af Ritzau

Annonce

Påsken er ikke bare ferie, æg og snaps - den plejer også at være startskuddet til en tid med mange bolighandler.

Men i år kommer coronavirussen til at sætte en stoppe for aktiviteten på boligmarkedet. Sådan lyder vurderingen fra Curt Liliegreen, som er direktør i Boligøkonomisk Videncenter.

- Vi er alle sammen nødt til at holde afstand, så derfor kommer aktiviteten til at stå i stampe, siger Curt Liliegreen.

Hos Nybolig har nogle af mæglerne allerede taget konsekvensen og har meldt sig klar til at lave digitale fremvisninger eksempelvis over FaceTime, Skype eller Messenger. Det samme tilbyder mæglerkæden Home.

- Boligmarkedet er så digitalt efterhånden, at rigtig meget kan gøres på den måde, siger Thomas Hovgaard, som er kommunikationschef hos Nybolig.

- Hvis det kun er de næste 14 dage, det drejer sig om, så kommer det nok ikke til at give store udsving i tallene. Men taler vi tre måneder, så er det en helt anden situation, tilføjer han.

Ifølge Curt Liliegreen er der ingen tvivl om, at virussen vil trække lange økonomiske spor efter sig.

Han fortæller, at tidligere kriser eller krigshandlinger har resulteret i et dramatisk dyk på boligmarkedet. Men så har det så rettet sig igen efterfølgende.

- Her er der dog ikke tale om en enkeltstående handling, som bare lige er overstået. For vi kan risikere, at virussen kommer tilbage, siger han og fortsætter:

- Man må forvente en forholdsvis lang periode, før folk har vænnet sig til det her, og det kan nå at sætte sig i markedet. Jeg tror, det bliver svært at undgå den effekt.

Derfor må man forvente prisfald på boligmarkedet.

- Vi kan være glade for, at det kommer oven på en situation, hvor vi har haft lange prisstigninger. Eller ville det her være rigtig grimt, siger han.

De største fald forventer han dog at se i aktiviteten.

- Hvis der ikke er nogen, der vil købe, så bliver prisen lav. Men så risikerer man også, at dem, der udbyder varen, trækker den tilbage og slet ikke vil sælge nu. Så der bliver nok en meget lav omsætning, siger Curt Liliegreen.

- Hvis man kan vente, så gider man ikke at sælge sin bolig til en latterligt lav pris. Så hellere vente halvt eller et helt år. Men der er nogen, der vil blive tvunget til at tage et tab, siger han.

Og derfor kan man godt holde øje med, om drømmehuset får en ny favorabel pris.

- Nogle vil måske prøve at udnytte situationen og gøre sit livs kup. Renten bliver de laveste nogensinde, og priserne falder.

- Men det vil nok mest være professionelle aktører, og jeg tror nærmere, at fænomenet med bundfiskere er noget, vi kommer til at se på aktiemarkedet, siger Curt Liliegreen.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce