Annonce
Bolig og livsstil

Nu kan man vælge allergimærket makeup

Man kan udvikle hudallergi af en lang række kemiske stoffer, som kan findes i dine daglige plejeprodukter. Har du først udviklet hudallergi, er det en partner for livet. Foto: Free/Coloubox

Allergimærket Den Blå Krans vender for første gang tommelfingeren op for to makeup-produkter, hvilket giver forbrugerne nye valgmuligheder, mener Tænk.

To slags makeup-produkter med allergimærket Den Blå Krans er på trapperne. Og det er første gang, at Den Blå Krans bliver sat på makeup, hvilket glæder Forbrugerrådet Tænk.

- Det, der kan være udfordringen ved makeup, er, at der kan være nogle urenheder i nogle af farvestofferne - det kan være nikkel, krom og kobolt, siger Christel Søgaard Kirkeby, projektleder i Forbrugerrådet Tænk Kemi, og fortsætter:

- Derfor er det rigtig fint, at forbrugerne får mulighed for at kunne vælge produkter, hvor der er gjort en særlig indsats for at holde mængden af uønskede allergener nede, siger hun.

Det er hos Astma-Allergi Danmark, der driver Den Blå Krans-mærket, at man de seneste to år har udviklet de kriterier, som makeup-producenterne skal leve op til for at kunne bruge mærket Den Blå Krans.

- På makeup skal man deklarere de stoffer, man bruger, men der kan være forurening i nogle af stofferne, så det har vi brugt tid på også at finde ud af for at kunne lave kriterierne, siger Rikke Bille, der er chef for Den Blå Krans, og fortsætter:

- Vi har nogle krav om, at alle indholdsstoffer - også de specifikke farvestoffer - skal være deklareret på produktet, siger hun.

Makeup har været en produktkategori, som historisk ikke har kunnet opfylde krav til miljømærkning og allergimærkning. Men det er ved at ændre sig, da der er begyndt at dukke produkter op, som giver den nye valgmulighed, siger Christel Søgaard Kirkeby.

Særligt med makeup giver det god mening at skære ned på produkter, som kan være allergifremkaldende, da det ofte er en produkttype, der sidder længe på huden og ofte sidder på tynd hud, hvilket ifølge Rikke Bille fra Den Blå Krans netop er to ting, som kan spille ind i forhold til udvikling af hudallergi.

Hun råder derfor forbrugerne til at rense huden for makeup, så snart man kan, og veksle mellem forskellige mærker og produkter.

- Et godt råd er at variere produkterne, så man ikke udsættes for de samme indholdsstoffer uge efter uge, siger Rikke Bille.

Hos Forbrugerrådet Tænk Kemi lyder den generelle anbefaling fra Christel Søgaard Kirkeby, at man skal gå efter et svanemærket produkt koblet med et allergimærke - som eksempelvis Den Blå Krans - for på den måde kan man med rimelig sikkerhed både undgå hormonforstyrrende stoffer og allergifremkaldende stoffer.

De første makeup-produkter med Den Blå Krans-mærket er to slags BB ansigtssolcremer fra Matas' stribede sortiment og tre slags mascaraer fra det danske firma Løwén Copenhagen. De kommer i handlen fra i næste uge.

Fakta: Det her spiller ind på udvikling af hudallergi

- Dine gener.

- Hvor lang tid stofferne er i kontakt med huden. Og i hvor store mængder.

- Hvor på kroppen bruges produktet? Tynd hud i ansigtet og huden under armene er mere udsatte områder.

- Derfor er afvaskning af makeup om aftenen vigtigt, så man har det kortest muligt tid på huden.

Kilder: Rikke Bille, Christel Søgaard Kirkeby.

/ritzau fokus/

  • Makeup mascara
    Man kan udvikle hudallergi af en lang række kemiske stoffer, som kan findes i dine daglige plejeprodukter. Har du først udviklet hudallergi, er det en partner for livet. Foto: Free/Coloubox
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier