cookie-og-privatlivspolitik
Hvis du er smuttet videre i byen efter den officielle firmajulefrokost, kan du ikke længere få erstatning for en eventuel skade. (Genrefoto)
Hvis du er smuttet videre i byen efter den officielle firmajulefrokost, kan du ikke længere få erstatning for en eventuel skade. (Genrefoto)
Foto: Aleksandr Volkov/Free

Livsstil

Skaden til julefrokosten kan være en arbejdsskade

Er du gledet i spildt fadøl og har brækket anklen til julefrokosten, kan der være tale om en arbejdsskade. Læs her, hvornår du kan få erstatning for skaden.
06. december 2018 kl. 13:00 Af Af Anna Raabæk/ritzau fokus/

Annonce

En brækket ankel på dansegulvet eller en forstuvet arm efter en voldsom tur på en rodeotyr kan være de uforudsete konsekvenser af en våd julefrokost på firmaets regning.

Men tæller skaderne til julefrokosten egentlig som arbejdsskader?

Det er et område, der byder på en del gråzoner, fortæller Rikke Omme, som er advokat og partner hos KLA Personskade.

For at der er tale om en arbejdsskade, er det afgørende, at det er arbejdsgiver, der har arrangeret og betalt julefrokosten.

- Og så har det betydning, om det er sket ved en aktivitet, der er naturlig for en julefrokost, tilføjer hun.

Det vil sige, at hvis man er faldet på trappen eller har brækket anklen på dansegulvet, tæller det som en arbejdsskade.

Det gælder som udgangspunkt også, hvis arbejdsgiver har betalt for en aktivitet undervejs som en rodeotyr, vurderer Rikke Omme.

Og det er altså uanset, at du ikke måske ikke var helt appelsinfri til julefrokosten, lyder meldingen fra Jane Kjær Klausen, som er advokat hos Krifa.

- Som det klare udgangspunkt er det en arbejdsskade, hvis du eksempelvis glider til julefrokosten - også selv om du har drukket lidt for mange juleøl. Så dækker arbejdsgiverens arbejdsskadeforsikring.

Til gengæld ophører muligheden for at kalde det en arbejdsskade, når man smutter fra den julefrokost, arbejdsgiver har indbudt til og betalt. Så hvis man tager videre i byen, er man ikke længere omfattet.

- Er det en julefrokost, der bliver holdt af en personaleforening eller i et andet lukket forum, så er man heller ikke omfattet af Arbejdsskadesikringsloven, siger hun.

Om der er tale om en skade under Arbejdsskadesikringsloven, eller om der er tale om et egentlig ansvar, har betydning for en eventuel erstatning.

- Ved en arbejdsskade er der som sådan ikke noget at bebrejde arbejdsgiver. Det er bare en skade, der er sket i forbindelse med arbejde, og som er dækket af arbejdsgivers lovpligtige arbejdsskadeforsikring, siger Rikke Omme og fortsætter:

- Men arbejdsgiver kan have et ansvar, hvis medarbejderen har været udsat for en fare - det kan være, at der er blevet sat en ustabil trappe op, hvor man er kommet til skade.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Konkurrence-banner

KONKURRENCE Deltag i vores Livsstil konkurrence og vind et gavekort på kr. 1.000,- til brugskunt i Garant Nykøbing Falster.

Hvor mange påskeæg er der i Livsstils magasinet?Konkurrencebetingelser
Konkurrencen afholdes af LF Livsstil og er ikke købsbetinget.

Konkurrencen er åben for alle personer, der har bopæl i Danmark, undtagen ansatte og nærmeste familie til personer der arbejder for Lolland-Falsters Folketidende eller Folketidende Gruppen. Vinderen får direkte besked via e-mail og offentliggøres på LF Livsstils Facebookside og på Folketidende.dk. Sidste frist for deltagelse er den 11.april. Vinderen udtrækkes fredag d. 12. april og vil få direkte besked, samme dag som konkurrencen er slut.

Annonce