Annonce
Bolig og livsstil

Skal hunden passes? Så husk at tjekke din forsikring

Det kan blive dyrt, hvis din hund ødelægger din hundepassers ejendele. Ligesom forsikringen ikke dækker skader på materielle skader i dit eget hjem, dækker den heller ikke skader på materielle ting forårsaget af hunden i en privat hundepassers hjem. (arkivfoto) Foto: Sina Schuldt/Ritzau Scanpix

Undgå at blive uvenner med hundepasseren ved at informere om, at materielle skader forårsaget af hunden ikke dækkes af forsikringen.

Mange får hjælp af naboen, familien eller vennerne til at passe hunden, når de er væk fra hjemmet i en hel dag ad gangen, tager på weekendture eller på ferier uden deres firbenede venner.

Men de færreste er opmærksomme på, at eventuelle skader på materielle ting, som hunden laver i ejernes eller passerens hjem, ikke er dækket af den almindelige og lovpligtige ansvarsforsikring.

Det fortæller Brian Wahl Olsen, som er direktør i Skadespartnerskaber & Forebyggelse hos forsikringsselskabet Alm. Brand:

- En hundepasser bliver ejerens stedfortræder og overtager ejerens rolle som besidder af hunden. Forsikringen dækker kun skader på en tredjeparts ting, eksempelvis hvis hunden stikker af over til naboen og ødelægger der.

Derfor er det en god idé, at man som hundeejer får passeren til at gemme genstande væk, hvis hunden eksempelvis har en tendens til at bide ting i stykker:

- Mange hunde og især hvalpe har en ufattelig appetit på at tygge på ting, som de ikke må tygge på. Det kan være sko, fodpaneler og møbler, siger Brian Wahl Olsen.

Hvis man som ejer ikke selv tilbyder at erstatte eventuelle skader på passerens ejendele og hjem, er det derfor god stil at forklare reglerne for passeren.

Så kan passeren nemlig være ekstra opmærksom på, om hunden er i et destruktivt humør og på den måde forsøge at undgå ødelæggelser.

Det fortæller Rene Skov Henriksen, som er produktansvarlig for dyreforsikringer i forsikringsselskabet Gjensidige.

- Derudover er det en rigtig god idé, at man har lavet en klar aftale om, hvem der skal erstatte eventuelle skader, hvis de skulle forekomme under pasningen, siger han.

Så er der nemlig klare linjer, og passeren kan dermed tage en informeret beslutning om, hvorvidt ansvaret er for omfattende eller ej.

- Hvis man har en klar aftale, ejer og passer imellem, undgår man også at blive uvenner, siger Rene Skov Henriksen.

Det er lovpligtigt at have en hundeansvarsforsikring, som dækker skader på en tredjeparts ting samt personskader, hvis hunden skulle finde på at gå til angreb.

Men derudover findes der også tillægsforsikringer, som eksempelvis en sygeforsikring der dækker dyrlægeregningerne, hvis hunden kommer til skade eller bliver syg.

Og den er også fordelagtig at have, uanset om hunden bliver passet eller ej.

Men den er ekstra smart at have, hvis hunden bliver passet i mere end et par timer af gangen, og passeren ikke nødvendigvis kan få fat på ejeren og aftale, hvordan hunden skal behandles, fortæller Rene Skov Henriksen:

- En sygesikring skaber tryghed for både ejer og passer. For den betyder, at passeren bare kan tage direkte afsted på dyrehospitalet, hvis uheldet er ude, siger Rene Skov Henriksen.

Hvis man vil undgå bekymringen om erstatningskrav for materielle skader under en privat hundepasning, kan man med fordel vælge at få sin hund passet på et dyrepensionat eller dyrehotel.

/ritzau fokus/

  • Sniffer dogs sniff out bed bugs
    Det kan blive dyrt, hvis din hund ødelægger din hundepassers ejendele. Ligesom forsikringen ikke dækker skader på materielle skader i dit eget hjem, dækker den heller ikke skader på materielle ting forårsaget af hunden i en privat hundepassers hjem. (arkivfoto) Foto: Sina Schuldt/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier