Annonce
Bolig og livsstil

Tid til bankskifte? Disse har de mest tilfredse kunder

Jo større dit engagement i banken er, jo mere kan der være at forhandle om. Har du eksempelvis lån, opsparing, privat pension og investeringer, kan der forhandles om rente, gebyrer, ekstra produkter og service. Foto: Free/Colourbox

Der er stor forskel på kundetilfredsheden hos de danske banker. Se, hvor din bank ligger placeret på tilfredshedsskalaen.

At skifte eller ikke at skifte. Bank altså.

Det er langtfra alle, der er tilfredse med deres bank. Det understreger en ny undersøgelse fra Mybanker, hvor bankkunder er blevet spurgt, hvor tilfredse de er, og om de overvejer at skifte bank.

Her er der langt fra top til bund. Andelen af tilfredse bankkunder bevæger sig fra 87 procent ned til 46 procent.

Ifølge Louise Skjødsholm, som er specialkonsulent i finansielt forbrug hos Penge- og Pensionspanelet, kan sådan en undersøgelse måske være med til at sætte skub i overvejelserne om, hvorvidt det kan være en fordel at skifte bank.

- Man kan se på, hvor ens nuværende bank ligger og de banker, man overvejer at skifte til. Det kan man tage som et pejlemærke, hvis man skal ud og skifte bank. Men der er jo mange ting i det for eksempel pris, rente, vilkår og gebyrer, siger Louise Skjødsholm og tilføjer:

- Så det, man skal gøre, er at indhente tilbud fra de banker, man overvejer at skifte til. Og så skal man være kritisk, stille spørgsmål til det og begynde at forhandle.

I toppen af undersøgelsen finder man Arbejdernes Landsbank, som har den største andel af tilfredse kunder. Her har 87 procent svaret, at de er tilfredse eller meget tilfredse.

Og banken gør sig også positivt bemærket, i forhold til hvor mange af kunderne der overvejer at skifte bank. Her har banken den laveste andel af kunder, der overvejer at skifte bank - nemlig 21 procent.

I den anden ende af skalaen viser undersøgelsen, at Nordea indtager en sidsteplads, når man ser på andelen af tilfredse kunder. 46 procent svarer, at de er tilfredse eller meget tilfredse.

Derfor er det måske heller ikke så overraskende, at Nordea er den bank, hvor flest kunder svarer, at de overvejer at skifte. 68 procent af de adspurgte Nordea-kunder overvejer at skifte bank.

Generelt er bankkunderne lidt svære at få op af stolen i forhold til et bankskifte, fortæller Louise Skjødsholm. Der skal typisk nogle større anledninger til som eksempelvis køb af bolig eller bil.

- For mange er det bare lettere at gå i supermarkedet og købe toiletpapir på tilbud, og så har man hurtigt sparet nogle penge. Mentalt er der en større barriere ved banken, selv om der er mange flere penge at spare, siger hun og uddyber:

- Selve det at skifte bank er ikke så kompliceret, for de gør det meste for en. Det er mere det med at få nogle forskellige tilbud, holde nogle møder og spørge ind til det, man ikke forstår, så man finder ud af, hvad forskellene er.

Hendes råd er, at man gennemgår sine samlede bankforretninger en gang om året og ser på, om der kunne være noget at hente på renter, gebyrer, ekstra produkter eller service.

Jo flere forretninger man har i banken, jo flere ting kan der være at forhandle med ens nuværende bank eller andre banker om - og dermed også potentielt penge at spare, siger Louise Skjødsholm.

Fakta: Banker med de mest tilfredse kunde i 2018

1) Arbejdernes Landsbank.

2) Nordjyske Bank.

3) Sparekassen Kronjylland.

4) Alm. Brand Bank.

5) Lån og Spar Bank.

6) Handelsbanken.

7) Sparekassen Vendsyssel.

8) Sparekassen Sjælland - Fyn.

9) Jutlander Bank.

10) Nykredit.

11) Jyske Bank.

12) Spar Nord Bank.

13) Danske Bank.

14) Vestjysk Bank.

15) Bank Nordik.

16) Den Jyske Sparekasse.

17) Sydbank.

18) Ringkjøbing Landbobank.

19) Nordea.

Analysen er baseret på 3052 besvarelser. Der fremgår kun 19 banker af analysen, da banker med færre end 30 besvarelser er ekskluderet. Banker, der ikke tilbyder alle typer af bankprodukter, er også ekskluderet, da de ikke er direkte sammenlignelige med de øvrige banker.

Kilde: Mybanker.

/ritzau fokus/

  • bank
    Jo større dit engagement i banken er, jo mere kan der være at forhandle om. Har du eksempelvis lån, opsparing, privat pension og investeringer, kan der forhandles om rente, gebyrer, ekstra produkter og service. Foto: Free/Colourbox
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier