cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Knudsen

Lokal nyt

10.000 testkit på vej til regionen

Region Sjælland knokler for at få udstyr til at teste flere borgere.
26. marts 2020 kl. 14:10 Af David Arnholm

Annonce

LOLLAND-FALSTER Langt flere danskere end hidtil skal testes for coronavirus. Det annoncerede Sundhedsstyrelsen i aftes, hvor der igen kom nye retningslinjer. Ambitionen er nu, at man fremover vil teste op mod 5.000 danskere om dagen - cirka fem gange så mange som hidtil.

Myndighederne er dog udfordret af, at der er mangel på testudstyr, og for at nå op på 5.000 daglige test er der behov for at skaffe nyt.

Den situation har man været forberedt på i Region Sjælland. Her har man bestilt 10.000 testkit, som ventes at ankomme, inden ugen er omme. Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) krydser fingre for, at det lykkes.

- Hele verden er ude efter det udstyr, og der er historier om lastbiler, der bliver stoppet ved grænserne. Men det er det - 10.000 test-kit - vi har lovning på, siger han og tilføjer, at regionen dog også har en opgave med at disponere kittene, så de rækker - også når epidemien forventeligt topper senere.

- Så vi arbejder hele tiden med at skaffe flere. Der bliver gjort et kæmpe arbejde, og vi har setuppet, så rent praktisk er vi klar til at teste flere, men vi mangler test-kit, siger han.

Læs mere i Folketidendes papiravis torsdag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tålmodighed lønner sig 22. marts 2020 kl. 21.18

AF: EVA TERNDRUP

Den danske folkekirke… 19. marts 2020 kl. 06.27

AF: EVA TERNDRUP

AF: EVA TERNDRUP

Erhvervslivet rammes hårdt… 17. marts 2020 kl. 22.11

AF: EVA TERNDRUP

Skal religion stå over mennesket? 17. marts 2020 kl. 22.05

AF: JOHN WENNERWALD

Vinteren kommer 15. marts 2020 kl. 20.30

Annonce