cookie-og-privatlivspolitik
Siden december er der igen kommet godt gang i arbejdet hos Bredgaard Boats i Rødbyhavn.
Siden december er der igen kommet godt gang i arbejdet hos Bredgaard Boats i Rødbyhavn.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Lokal nyt

2020 var hårdt for Bredgaard

Efter et år præget af corona er kontrakterne så småt begyndt at vende tilbage hos Bredgaard Boats i Rødbyhavn.
14. februar 2021 kl. 07:48 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

RØDBYHAVN Mange danske virksomheder har været påvirket af udbruddet af coronavirus, og hos Bredgaard Boats i Rødbyhavn har man også måttet se langt efter ordrerne i det forgangne år.

- Da vi afleverede den sidste båd til Grønland i juni måned, havde vi ikke mere arbejde, fortæller den ene af bådeværftets to indehavere, Michael Jakobsen.

Allerede i foråret begyndte ordrebogen at blive tom.

- Da corona startede, havde vi ikke nogen nybygninger. Så vi har hutlet os meget igennem indtil her i december, hvor vi heldigvis fik en kontrakt på en nybygning. Ellers har vi også været henne at få al mulig hjælp og støtte der i foråret. Der var det sgu svært for os, fortæller Michael Jakobsen.

- Det så ikke for godt ud i sommeren og sensommeren. Nordmændene havde nogle nye kvoteregler, der skulle køres ind, og så kom corona oveni, så alt blev bare stoppet. Alle de tilbud, vi havde ude at rode, blev også bare sat på pause.

Annonce

Den nye byggekontrakt er en båd til Norge, som byder på nye udfordringer for værftet.

- Det er en rimelig kompliceret båd, vi ikke har bygget før. Den skal have asv-tank, hvor de skal kunne køle 90 kubikmeter havvand ned og sejle med levende fisk. Og så må den ikke være over 15 meter, så der er lidt udfordringer med vægt og stabilitet af den, fortæller Michael Jakobsen.

Udover kontrakten på en nybygning har arbejde for Femern-byggeriet fået vendt skuden for bådeværftet.

- Vi er heldigvis kommet videre og ovenpå igen. Og vi har fået masser at lave, så det er jo dejligt, fortæller Michael Jakobsen.

Værftet bliver blandt andet brugt af Femern-byggeriet til reparation af udstyr, og tunnelprojektet har også været medvirkende til, at man har indgået samarbejde med virksomheden Air Liquide om et gaslager og har åbnet butik med salg af værktøj til erhverv.

Annonce

- Den er ved at blive fyldt godt op, og vi skal også have holdt noget åbent hus, når vi kan få lov til det igen, fortæller Michael Jakobsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

AF: JOHN WENNERWALD

Din region er foran 14. februar 2021 kl. 20.59

AF: BENNY BURMEISTER

Gratis transport af el. 10. februar 2021 kl. 09.41

Annonce

ANNONCE