cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Grafik: Femern A/S

Lokal nyt

Ærgerlig over lukkede Femern-tal

Enhedslistens Henning Hyllested havde set frem til åben høring om trafiktallene bag økonomien i Femern Bælt-forbindelsen. Nu er den aflyst.
07. juni 2018 kl. 13:01 Af John Karlsen

Annonce

- Det er en utrolig lukket proces.

Det siger Enhedslistens Henning Hyllested om de beregnede trafiktal, der er afgørende for økonomien i Femern Bælt-forbindelsen.
Bemærkningen kommer på baggrund af, at han som medlem af

Folketingets transportudvalg havde set frem til en åben høring om tallene - men Ingeniøren.dk fortæller nu, at høringen er droppet.

- I stedet skal der på et lukket møde være en såkaldt teknisk gennemgang med ministeren og embedsmænd - det er ingenting værd, mener Henning Hyllested.

Formanden for transportudvalget, Lennart Damsbo-Andersen, siger, at man i udvalget har talt om, at man gerne vile vide, hvad der er op og ned med trafiktallene i forhold til den takst-nedsættelse, der sker på Storebæltsforbindelsen. En offentlig høring var på tale, men nu bliver det en teknisk gennemgang i stedet for.

For Henning Hyllested handler usikkerheden om trafiktallene om mere end konsekvenserne af takstnedsættelsen.

- Den kommer bare oven i den øvrige usikkerhed i forhold til trafiktallene, sådan som den er fremført af blandt andre den tidligere vej- og trafikchef i Vejdirektoratet, Knud Erik Andersen, siger Henning Hyllested.

Lennart Damsbo-Andersen henviser til, at ministeren i forbindelse med en åben høring vil kunne sige, at det deltager han ikke i.

- Med en teknisk gennemgang skal han deltage og svare på de spørgsmål, der bliver stillet, siger Lennart Damsbo-Andersen. Han er netop med udvalget på studietur til Tyskland med blandt andre Femern-direktør Claus Baunkjær og med Femern-tunnelen på en del af dagsordenenKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

Annonce