Annonce
Lokal nyt

Ansøgninger om feriehjælp på vej mod rekord

Dansk Folkehjælps generalsekretær Klaus Nørlem. Foto: Ingrid Riis, arkivfoto

Blot en uge efter, at Dansk Folkehjælp åbnede for, at trængte familier kan søge om hjælp til at komme på sommerferie, har flere end 4.300 søgt.

Den humanitære hjælpeorganisation Dansk Folkehjælps tilbud om feriehjælp trængte familier er blevet populært. Så populært, at antallet af ansøgninger i løbet af blot en uge er på vej mod et rekordhøjt niveau.

Tilbuddet, som er landsdækkende, er i udgangspunktet forbeholdt enlige forsørgere på overførselsindkomst - eksempelvis kontanthjælp, ledighedsydelse eller selvforsørgelse/hjemsendelse. Der er altså tale om udsatte familier, som ikke har økonomi til selv at bekoste en uge i sommerhus eller lignende.

Dette års ansøgningsrunde åbnede i tirsdags, 6. april, og i dag - en uge senere - har Dansk Folkehjælp, som har hovedkontor i Nykøbing, allerede modtaget 4.346 ansøgninger.

Til sammenligning modtog man sidste år 5.765 ansøgninger - hvilket i øvrigt var en stigning på 50 procent i forhold til 2019.

Ifølge Dansk Folkehjælp skyldes den store stigning primært coronakrisen. Generalsekretær Klaus Nørlem er da heller ikke overrasket over, at antallet af ansøgninger også i år er højt, men han er overrasket over, at man har fået så mange ansøgninger allerede i løbet af den første uge.

Han ser flere årsager til stigningen.
- Der er nogle, som i år søger for første gang, fordi de siden sidste år har mistet deres job på grund af coronakrisen og er kommet på overførselsindkomst.

- Men coronakrisen presser også de, der i forvejen var pressede og på overførselsindkomst. Jeg tror også, at der ligger noget psykologisk i det. De fleste af os har på et tidspunkt været ramt af en form for coronatræthed. For at få et afbræk fra det har mange danskere benyttet sig af muligheden for at tage eksempelvis i sommerhus eller et andet sted hen for at "skifte kulissen ud" i en periode, men de, der ikke har haft den mulighed, hungrer efter et pusterum i hverdagen.

- Og så tror jeg også, at der kan være flere, som har fået øjnene op for vores tilbud om feriehjælp, forklarer Klaus Nørlem.

Derudover er priserne på sommerhusudlejning steget i forhold til sidste år, fordi flere danskere igen i år forventes at holde ferien i Danmark, og det gør det endnu sværere for familier med en stram økonomi at finde en feriebolig.

Erfaringen viser, at Dansk Folkehjælp ikke har mulighed for at hjælpe alle ansøgere, og derfor har man besluttet at prioritere ansøgninger fra familier, som ikke har været registreret i hjælpeorganisationens system indenfor de sidste tre år.

Med andre ord er der større sandsynlighed for, at man bliver tilbudt feriehjælp, hvis man ikke har søgt før, end hvis man eksempelvis var afsted sidste år.

For at komme i betragtning er det dog ikke nok at sende en ansøgning. Man skal opfylde en række kriterier, og desuden skal ansøgningerne godkendes af ansøgerens hjemkommune.

De ferieophold, som Dansk Folkeferie tilbyder, gennemføres typisk i feriecentre og med hjælp fra en lang række frivillige, som vælger at bruge en uge af deres sommer på at hjælpe trængte familier med at få en god ferie.

Der skal bruges cirka 250 frivillige, og er man interesseret, kan man henvende sige til Dansk Folkehjælp.
- Det skal være folk med hjertet på rette sted og en negativ børneattest. Man får en introduktion inden, og så får man gratis forplejning, feriebolig og dækket sine transportomkostninger, fortæller Klaus Nørlem.

Skulle man være indehaver af et sommerhus og have lyst til at låne det ud til Dansk Folkehjælps feriehjælp i en periode, er man også velkommen til det. I så fald kan det ske via opslag på organisationens facebookside Folkehjælpen, oplyser Klaus Nørlem.

Sidste frist for at ansøge om feriehjælp er 30. april.

  • Dansk Folkehjælps generalsekretær Klaus Nørlem. Foto: Ingrid Riis, arkivfoto
Annonce
112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier