cookie-og-privatlivspolitik
2019-09-30-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
Motorvejen i nordgående retning ved Sakskøbing.
Lastbil røg i grøften, så motorvejen måtte afspærres i mnage timer, så to store kraner fra NKU, samt Falck kran kunne fjerne bilen.
kl. 20,30 var de ikke begyndt at få fat i lastbilen.

12

Billeder

Bjærgning af forulykket lastbil sluttede meget sent natten til tirsdag.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Bjærgning af lastbil sluttede sen nat

Motorvej var lukket til et godt stykke over midnat for at bjærge lastbil, som kørte galt mandag morgen.
01. oktober 2019 kl. 09:24 Af Margit Olsen

Der skulle en større armé af kraner, bjærgningsvogne, skiltevogne og lysanlæg til, før en lastbil, som kørte galt mandag morgen, kunne løftes fri af en grøft på Sydmotorvejen.

Lastet med gulvplader kørte lastbilen mandag morgen galt i nordgående retning ved Sakskøbing og endte i en grøft.

- Lige før Sakskøbing kørte en sort Ford Fiesta på siden af mig, da den pludselig blinkede ind og begyndte at trække ind. Jeg bremsede og dyttede, men bilen trak så tæt på mig, at jeg var nødt til at trække helt ud i siden, og da der ikke er noget nødspor, endte jeg i grøften, fortalte chaufføren på lastbilen, Claus Pedersen, mandag formiddag til Folketidende.dk

Læs også: Lastbil endte i grøften: Undveg nærgående personbil

Lastbilen havde nedlagt autoværnet og sad solidt fast i en grøft. Ret hurtigt stod det klart, at der skulle mere end en almindelig kranvogn til at hive lastbilen op igen. Og hos Vejdirektoratet valgte man, at dagens trafik skulle afvikles, inden man ville give tilladelse til at lukke motorvejen, så bjærgningsarbejdet kunne finde sted.

Annonce

Klokken 19 mandag aften gik hele det store arbejde i gang, og motorvejen blev lukket i nordgående retning.

- Det er et meget stort og tidskrævende arbejde at bjærge sådan en lastbil. Og bare opsætningen af de store kraner tog en stor del af aftentimerne, fortæller Anders Jalkiewicz fra Bjærgning Toreby.

- Det lykkedes at få hejst lastbilen op ved hjælp af de store kraner og trukket den ud på vejen. Trækkeren var meget smadret, og træk-akslen helt vredet om. Ligesom alle dæk i højre side på traileren var ødelagt. Det krævede, at nye hjul blev monteret, inden både trailer og trækker kunne bugseres væk, siger Anders Jalkiewicz.

Efter lastbilen var fjernet fra motorvejen, skulle kranerne pakkes sammen og køres væk. Det var klaret kort efter klokken et natten til tirsdag, hvorefter motorvejen blev åbnet i det ene spor. Først ved 03.30-tiden var der helt ryddet op, og begge spor på motorvejen kunne åbnes igen.

Lastbilchaufføren slap fra uheldet med et trykket ribben og måtte tage toget hjem til Silkeborg for at hente en ny lastbil og en ny last gulvplader.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE