cookie-og-privatlivspolitik

3

Billeder

Udover at opfordre risikogrupper til at blive hjemme, rådede Halsnæs-borgmester Steffen Jensen også til at være ekstra opmærksom på ens adfærd, hvis man tog i sommerhus. Dette kunne man gøre ved at sørge for god håndhygiejne, holde afstand til folk og kun sende én person ned for at handle. Borgmesteren opfordrede derudover også til, at man tager pænt imod kommunens sommerhusgæster.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Lokal nyt

Borgmester: Brug sund fornuft

- Jeg er ikke derhenne, hvor jeg synes, man skal blive væk, men man skal selvfølgelig overholde myndighedernes krav, siger Guldborgsund Kommunes borgmester John Brædder.
27. marts 2020 kl. 13:54 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

MARIELYST Der har de seneste dage været megen tvivl om, hvorvidt man kan og må tage i sommerhus i påsken.

Tirsdag aften slog statsministeren fast, at det ikke er forbudt at tage i sommerhus, men at man bør undlade at rejse tværs over landet. I går torsdag stemte borgmester i Halsnæs Kommune i Nordsjælland, Steffen Jensen (S), i den udtalelse, men gik samtidig skridtet videre og frarådede, at folk i risikogrupperne tager i sommerhus.

- Det betyder, at man som familie undlader at tage bedsteforældrene med i sommerhuset, hvis bedsteforældrene tilhører denne gruppe, skrev Steffen Jensen på Facebook.

John Brædder (G), borgmester i Guldborgsund Kommune, mener dog, at det bør være op til den enkeltes egen vurdering, hvorvidt man tager i sommerhus eller ej.

- Først og fremmest, og det er jo vigtigt, så skal man uanset hvor, man befinder sig i landet, overholde de krav og anbefalinger, der er fra sundhedsmyndighederne. Så er det jo ligemeget, om man befinder sig i en lejlighed i en by, eller om man befinder sig i et sommerhus.

- Og hvis man overholder de retningslinjer, hvilket vi jo kan se, at befolkningen rent faktisk er dygtige til at gøre - og stor ros for det - så vil jeg sige, at man skal bruge sin sunde fornuft og selv vurdere indenfor egen familie, om det er bedst rent psykisk for en at være i et sommerhus, og overholde reglerne der, eller være i ens daglige hjem, siger John Brædder.

Læs artiklen: Ekspert: Påskeferie i sommerhus er forsvarligt

Sommerhuset kan være et af de steder, man tager hen, hvis det er nødvendigt med luftforandring, mener borgmesteren.

- Man må vel sige, at uanset om det er herboende i Guldborgsund Kommune, eller det er folk, som kommer fra andre steder i landet, så kommer der på et tidspunkt et pres på at få lidt luftforandring. Og der synes jeg, sommerhuset er et godt alternativ. Men det er klart, at hvis man ikke kan overholde de regler, der er, og som politiet nu er sat på, jamen så skal man ikke tage i sommerhus. Så skal man blive, hvor man er, fortæller John Brædder.

Flere gæster vil komme erhvervsdrivende i området til gode, men det vil være begrænset, mener John Brædder.

- Normalt vil vi jo gerne af hensyn til de forretningsdrivende have rigtig, rigtig mange gæster i vores sommerland, men bortset fra take-away og købmænd, som selvfølgelig vil have gavn af, at der er mange i vores sommerhusområde, så er resten af de forretningsdrivende jo lukkede.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce