cookie-og-privatlivspolitik
Brandtomten til venstre i billedet skal rives ned, og grunden bliver sat til salg.

2

Billeder

Brandtomten til venstre i billedet skal rives ned, og grunden bliver sat til salg.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Brandhærget Østerport-bygning rives ned

Ejeren af grunden har besluttet at sætte den til salg og flytte sin fysioterapiklinik permanent.
12. januar 2019 kl. 10:54 Af Jakob Poulsen

Annonce

NYKØBING Den brandhærgede bygning i Jernbanegade 38, som indtil slutningen af maj blandt andet husede Østerport Bodega og Østerport Fysioterapi, bliver ikke genopført.

I stedet bliver resterne af bygningen i løbet af de næste par måneder revet ned og grunden sat til salg.

Det oplyser fysioterapeut Steen Schibstad, som ejer grunden og bygningen.

- Jeg har fået lavet en aftale med mit forsikringsselskab Topdanmark og fået en erstatning. Nu bliver grunden ryddet, og så skal den sælges. Der vil blive et hul i bygningsrækken, men så kan andre købe grunden og bygge, hvis de har lyst til det.

- Jeg er over 60 år, så jeg vil hellere give bolden videre til andre og koncentrere mig om det, jeg har nu, siger Steen Schibstad, som fortsat ejer Østerport Fysioterapi, der siden branden har holdt til i midlertidige lokaler på Skovboulevarden.

Branden i bygningen i Jernbanegade opstod natten til 28. maj sidste år i den del af bygningen, hvor kiosken Oasen Frugt og Grønt lå, og politiets undersøgelser viste sidenhen, at branden var påsat.

Tre mænd har i længere tid siddet varetægtsfængslet, sigtet for brandstiftelse, og det gør de stadig, oplyser vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Vi er tæt på at være færdige med efterforskningen af sagen, men der er ikke taget stilling til tiltalespørgsmålet endnu, fortæller Søren Ravn-Nielsen.

Det vides endnu ikke, hvornår sagen kommer for retten. De tre sigtede nægter sig skyldige.


Ryddet omkring 1. april

Steen Schibstad forventer, at brandtomten vil være ryddet omkring 1. april, og derefter bliver grunden sat til salg hos Home.

- Vi er blevet glade for at være i vores midlertidige lokaler her på Skovboulevarden, så vi har fået en aftale med udlejeren om, at han sætter nogle lokaler i stand til os på samme adresse. Det bliver nogle helt nyrenoverede og handicapvenlige lokaler på Skovboulevarden 1.

- Lige bagved ligger en gymnastiksal, og det er den afdeling samt nogle tilstødende lokaler, vi skal overtage. Der er også meget mere ideelle adgangsforhold. Jeg synes, det er en bedre løsning at blive der end at vende tilbage til Jernbanegade, siger ejeren af Østerport Fysioterapi.

Det er dog ikke helt uden vemod, at han siger farvel til den udbrændte bygning i Jernbanegade.

- Det bliver da lidt underligt at gå forbi der, og bygningen pludselig bare er væk. Jeg har det dårligt med, at en gammel bygning, som vi har haft i mange år, forsvinder. Vi har haft en god tid der, men jeg vil hellere give bolden videre til andre.

- Jeg er selvfølgelig ked af, at det skulle ende sådan, men jeg er glad for at komme videre og få en ny klinik, siger Steen Schibstad.

- Forsikringen har behandlet os professionelt og tilfredsstillende, men der har været mange tovtrækkerier undervejs, og det har været hårdt, tilføjer han.

Han fortæller, at han har fået mange gode råd om, hvad man kan gøre ved grunden - heriblandt et forslag om at indrette et åbent, grønt strøg om til Kvickly på Højbrogade og måske sætte nogle boder eller lignende op.

- De tanker kan jeg jo give videre, hvis nogen har lyst at prøve det, siger han.

Steen Schibstad har drevet fysioterapiklinik i Nykøbing i over 30 år.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 18. juni 2019 kl. 08.09

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

Annonce