Annonce
Lokal nyt

Det gode idrætsliv ind på aktivitets- og plejecentre

10 aktivitets- og plejecentre i Guldborgsund Kommune bliver nu certificerede senioridrætscentre, og det vil gøre en forskel for specielt de inaktive ældre, der nu skal i gang med forskellige former for motion. Foto: Dansk Arbejder Idrætsforbund (DAI)

Ældre, der er tilknyttet et af Guldborgsunds 10 aktivitets- og plejecentre, vil snart opleve et langt højere fokus på den daglige aktivitet.

GULDBORGSUND De ældre, der er tilknyttet et af Guldborgsund Kommunes 10 aktivitets- og plejecentre, vil snart opleve et langt højere fokus på den daglige aktivitet, som skal være med til at forbedre deres livskvalitet og mobilitet. Finansieringen til indsatsen er besluttet på byrådsperiodens første møde i landdistrikts-, kultur- og fritidsudvalget.

Bevægelse ind i hverdag

- Jeg er rigtig glad for denne særlige indsats rettet mod de ældre, der bevæger sig mindst i hverdagen. Jeg ser meget frem til, at certificeringen er gennemført, så de ældre kan få mere bevægelse ind i deres hverdag for at øge livskvaliteten og samtidig sikre, at de ældre fastholder deres bevægelsesfrihed så længe som muligt. Jeg ser også meget frem til det efterfølgende samarbejde med relevante foreninger, der kan byde ind med aktiviteter til de ældre, siger udvalgsformand for landdistrikter, kultur og fritid, Ole K. Larsen (V) i en pressemeddelelse.

Certificeringen sker gennem et undervisningsforløb for de medarbejdere, der arbejder på aktivitetsområdet, og frivillige. DAI og DGI er særligt udvalgt som samarbejdspartnere, da de har stor erfaring og ekspertise på området.

Aktivitets- og plejecentrene har efter certificeringen mulighed for også at invitere lokale foreninger ind til at lave aktiviteter med de ældre, og her vil det være muligt for de lokale foreninger at søge "Bevæg dig for livet"-puljen til eksempelvis rekvisitter. Der vil også være stort fokus på vigtigheden af at videregive læringen fra forløbet til det øvrige personale, så alle ansatte bruger den nye læring.

- Det er af helt afgørende betydning, at de ældre holder sig aktive i deres hverdag. Både i forhold til deres sociale relationer og livsglæde, men også i forhold til at fastholde så stor bevægelighed så længe som muligt, siger formand for ældre- og omsorgsudvalget, Bob Richard Nielsen (DF).

Allerede nu er "Projekt KICK - bevægelse på erhvervsuddannelserne", der også er en del af "Bevæg dig for livet", i fuld gang på blandt andet SOSU Nykøbing, hvor eleverne lærer vigtigheden af at bevæge sig og mærke fællesskabet. Derfor vil et tæt samarbejde mellem SOSU i Nykøbing og aktivitets- og plejecentrene på sigt være oplagt, da eleverne under uddannelse så kan afprøve deres læring i praksis.

Indsatsen indgår som en del af kommunens arbejde som "Bevæg dig for livet"-visionskommune, hvor der arbejdes hen imod, at flest mulige borgere er fysisk aktive. Målet er, at i 2025 er mindst 75 proent af borgerne i Guldborgsund Kommune idrætsaktive, og mindst 50 procent er aktive i en idrætsforening.
Én af målgrupperne i indsatsen omkring visionskommunen er "de inaktive ældre", og netop denne gruppe har ekstra brug for aktivitet i hverdagen. Derfor afsættes der nu 206.000 kroner til indsatsen, som forventes at være afsluttet i løbet af 2022.
Certificeringen foregår i et samarbejde mellem plejecenterområdet i Guldborgsund Kommune, Dansk Arbejder Idrætsforbund (DAI), DGI Storstrømmen og projektet Bevæg dig for livet.
Et senioridrætscenter skal kunne tilbyde minimum tre ugentlige aktiviteter indenfor ældreidrætsområdet. For at opnå certificering som senioridrætscenter er det væsentligt, at det er kvalificerede instruktører, som varetager aktiviteterne. Et senioridrætscenter skal skabe et frivilligt foreningsmiljø omkring sine aktiviteter. Det kan enten ske ved, at der skabes en frivillig forening på stedet, eller at der indledes samarbejde med allerede eksisterende foreninger i nærområdet.

  • 10 aktivitets- og plejecentre i Guldborgsund Kommune bliver nu certificerede senioridrætscentre, og det vil gøre en forskel for specielt de inaktive ældre, der nu skal i gang med forskellige former for motion. Foto: Dansk Arbejder Idrætsforbund (DAI)
Annonce
112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier