cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Færge tages ud af drift

Fejø-færgen skal på værft i næste uge. Nyindkøbt afløserfærge sættes ind.
14. maj 2021 kl. 07:15 Af Jakob Poulsen

Beboerne på Fejø, Femø og Askø samt eventuelle gæster får i næste uge for alvor glæde af Lolland Kommunes beslutning om at indkøbe en afløserfærge for at undgå aflysninger på overfarterne til og fra de tre øer, når en af ø-færgerne må tages ud af drift.

Tre uger efter, at den tidligere Lindholm-færge "Ulvsund" blev omdøbt til "M/F Smålandshavet", bliver den i næste uge - fra mandag 17. maj til og med torsdag 20. maj - indsat som afløser for Fejø-færgen M/F Christine, der skal på sit årlige værftsophold.

Der bliver dog ikke tale om en direkte afløsning, idet Lolland Færgefart rykker lidt rundt på færgerne, mens M/F Christine er væk.

Det bliver således Femø-færgen M/F Femøsund, der indsættes på overfarten mellem Kragenæs og Fejø, mens Askø-færgen M/F Askø indsættes på overfarten mellem Kragenæs og Femø, og M/F Smålandshavet skal opretholde sejladsen mellem Bandholm og Askø, fremgår det af Lolland Færgefarts hjemmeside.

Tidligere ville man have indført en særplan, hvor de to tilbageværende færger skulle betjene alle tre øer, men det er man altså fri for nu, hvor M/F Smålandshavet er kommet til.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE