cookie-og-privatlivspolitik
- Vores patienter kommer i trygge hænder på de syddanske medicinske afdelinger, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S), Region Sjælland.
Foto: David Arnholm

Lokal nyt

Flytter patienter til Syddanmark

Region Syddanmark tager sig nu af medicinske patienter fra covid-pressede Region Sjælland.
14. januar 2021 kl. 10:59 Af Margit Olsen

Annonce

Region Sjælland har lavet en aftale med Region Syddanmark, som dækker Sønderjylland og Fyn om, at Region Syddanmark stiller op til 15 sengepladser til medicinske patienter til rådighed.

Patienterne vil fortrinsvis komme fra Vestsjælland. Desuden er Region Syddanmark klar til at modtage enkelte sjællandske patienter, der kræver indlæggelse på en intensiv afdeling, hvis behovet opstår, skriver region Sjælland i en pressemeddelelse.

- Vores patienter kommer i trygge hænder på de syddanske medicinske afdelinger, siger regionsrådsformand Heino Knudsen, Region Sjælland.

- Jeg er glad for, at Region Syddanmark kan aflaste vores sygehuse, hvor vi i høj grad er nødt til at samle kræfterne om de mange covid-ramte patienter. Jeg er godt klar over, at det kan føles langt væk for de berørte patienter, men jeg håber, at patienter og pårørende har forståelse for den helt ekstraordinære situation, siger Heino Knudsen.

Region Syddanmark bistår i forvejen Region Sjælland med operationer af især kræftpatienter.

- Vi står i en helt ekstraordinær situation, der udfordrer os alle, og derfor skal vi naturligvis hjælpe hinanden på tværs af regionsgrænserne, når det er muligt. Der er også i Region Syddanmark et stort tryk på sygehusene, men vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe de regioner, der er hårdest ramt af corona-pandemien, siger regionsrådsformand Stephanie Lose, Region Syddanmark.

Region Sjælland har i forvejen indgået aftaler med Epilepsihospitalet Filadelfia i Dianalund og med de 17 lokale kommuner om at stille sengepladser og plejepersonale til medicinske patienter til rådighed. Regionens beredskabsplan åbner også mulighed for at indgå aftaler om assistance fra Sclerosehospitalet i Haslev og Sano i Skælskør.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce