Annonce
Lokal nyt

Generalsekretæren fra Falster

Charlotte Slente vender tilbage til Danmark som generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp. Foto: Daniel Tchetchik - Dansk Flygtningehjælp

Hele familien bliver nu samlet i Danmark, når Charlotte Slente starter nyt job

NYKØBING Hun har taget turen verden rundt i sin karriere. Nu skal hun tilbage til Danmark og styre verdens største flygtningeorganisation.

For nylig blev Charlotte Slente udnævnt som ny generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp.

Hun er opvokset på Klodskovvej lige udenfor Nykøbing. Det lokale tilhørsforhold fornægter sig da heller ikke, da Folketidende får hende i telefonen fra Israel, hvor hun et par måneder endnu er ambassadør.

Midt i interviewet om Charlotte Slentes store karriere og den nyeste udnævnelse synes hun, at det er vigtigt at nævne, at Dansk Flygtningehjælps Sydfalster-afdeling mangler en koordinator, og at frivilliggruppen i Guldborgsund gør et fantastisk stykke arbejde.

- Jeg har stadig familie i området. Mine forældre Ingelise og Poul Slente bor stadig i mit barndomshjem, og sammen med min mand og børn kommer vi til Falster så ofte som muligt. Specielt i julen ønsker vores to sønner, at vi besøger deres morforældre på Klodskovvej, siger den nyudnævnte generalsekretær.

Gik på Ejegodskolen

Efter 53-årige Charlotte Slente tilbage i 1981 havde afsluttet folkeskolen på Ejegodskolen og siden gymnasietiden på Katedralskolen i Nykøbing, kom studier både herhjemme og i udlandet.

Hun har arbejdet for blandt andet FN og haft en indtil nu 22 år lang karriere i Udenrigsministeriet, som har budt på en række ambassadørposter, stillingen som centerchef for ministeriets afdeling for global udvikling og samarbejde, samt øverste direktør for Danida.

Charlotte Glente er gift med cubanske Alberto, som er læge. Når familien vender tilbage til Danmark, vender han tilbage til en stilling på Gentofte Sygehus.

Den ældste søn har et stykke tid boet i Danmark og studeret på Københavns Universitet. Den yngste bor sammen med forældrene stadig i Tel Aviv, men flytter med hjem for at færdiggøre sin studentereksamen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Chef for 7.000

Som generalsekretær kommer Charlotte Slente til at stå i spidsen for Danmarks - og en af verdens - største humanitære organisationer med aktiviteter i 40 lande, flere end 7.000 ansatte globalt, 8.000 frivillige i Danmark og en omsætning på over tre milliarder kroner.

Ifølge Dansk Flygtningehjælps formand Agi Csonka er det blandt andet Charlotte Slentes brede erfaring fra internationalt arbejde kombineret med stærke lederegenskaber, der har fået et enigt forretningsudvalg til at pege på hende som ny generalsekretær.

- Charlotte Slente bevæger sig hjemmevant i det internationale humanitære diplomati, hun kender Dansk Flygtningehjælp godt og forstår kompleksiteten i vores opgaver - og så er hun en visionær leder med en bred vifte af ledelsesredskaber i rygsækken, fortæller Agi Csonka.

- Vi havde ikke helt turdet håbe på, at vi kunne finde alt det i én og samme person - men med Charlotte Slente er det faktisk lykkedes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Glæder sig

Charlotte Slente glæder sig til at skulle stå i spidsen for en af verdens største humanitære organisationer.

- Antallet af mennesker, der er flygtet fra krig, forfølgelse og konflikt, oversteg 70 millioner i 2018. Det er det største antal mennesker på flugt, der er registreret nogensinde. Derfor er Dansk Flygtningehjælps arbejde med at sikre beskyttelse, langsigtede løsninger og værdige liv for flygtninge vigtigere end nogensinde før.

- Det arbejde glæder jeg mig meget til at sætte mig i spidsen for. Jeg ser frem til at arbejde for flygtningenes sag sammen med de mange dygtige og dedikerede medarbejdere og frivillige, der hver dag yder en kæmpe indsats i Danmark og rundt omkring i verdens brændpunkter, siger hun.

Netop de mange tidligere stillinger i blandt andet Udenrigsministeriet og FN gør, at Charlotte Slente føler sig godt klædt på til den nye stilling.

- Med mit sæt af kompetencer er det for mig et naturligt skridt i min videre karriere, hvor jeg kan bruge erfaringerne i den globale udfordring både herhjemme og i udlandet for flygtninge og fordrevne.

Chalotte Slente overtager posten som generalsekretær efter forhenværende udviklingsminister Christian Friis Bach, som blev fyret i april efter kun halvandet år på posten, da organisationen meldte ud, at man havde behov for en anden ledelsesprofil til at føre Dansk Flygtningehjælp gennem "de nødvendige forandringer, således at positionen som en af verdens førende humanitære organisationer videreføres".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Husk indsamling

Charlotte Slente har taget orlov fra Udenrigsministeriet for at kunne tiltræde stillingen.

- Og husk nu, at der er landsindsamling til Dansk Flygtningehjælp 3. november, siger den kommende generalsekretær i telefonen fra Tel Aviv.

  • Charlotte Slente vender tilbage til Danmark som generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp. Foto: Daniel Tchetchik - Dansk Flygtningehjælp
Annonce
112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier