cookie-og-privatlivspolitik
Charlotte Slente vender tilbage til Danmark som generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.
Charlotte Slente vender tilbage til Danmark som generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.
Foto: Daniel Tchetchik - Dansk Flygtningehjælp

Lokal nyt

Generalsekretæren fra Falster

Hele familien bliver nu samlet i Danmark, når Charlotte Slente starter nyt job
07. oktober 2019 kl. 06:36 Af Margit Olsen

Annonce

NYKØBING Hun har taget turen verden rundt i sin karriere. Nu skal hun tilbage til Danmark og styre verdens største flygtningeorganisation.

For nylig blev Charlotte Slente udnævnt som ny generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp.

Hun er opvokset på Klodskovvej lige udenfor Nykøbing. Det lokale tilhørsforhold fornægter sig da heller ikke, da Folketidende får hende i telefonen fra Israel, hvor hun et par måneder endnu er ambassadør.

Midt i interviewet om Charlotte Slentes store karriere og den nyeste udnævnelse synes hun, at det er vigtigt at nævne, at Dansk Flygtningehjælps Sydfalster-afdeling mangler en koordinator, og at frivilliggruppen i Guldborgsund gør et fantastisk stykke arbejde.

- Jeg har stadig familie i området. Mine forældre Ingelise og Poul Slente bor stadig i mit barndomshjem, og sammen med min mand og børn kommer vi til Falster så ofte som muligt. Specielt i julen ønsker vores to sønner, at vi besøger deres morforældre på Klodskovvej, siger den nyudnævnte generalsekretær.


Gik på Ejegodskolen

Efter 53-årige Charlotte Slente tilbage i 1981 havde afsluttet folkeskolen på Ejegodskolen og siden gymnasietiden på Katedralskolen i Nykøbing, kom studier både herhjemme og i udlandet.

Hun har arbejdet for blandt andet FN og haft en indtil nu 22 år lang karriere i Udenrigsministeriet, som har budt på en række ambassadørposter, stillingen som centerchef for ministeriets afdeling for global udvikling og samarbejde, samt øverste direktør for Danida.

Charlotte Glente er gift med cubanske Alberto, som er læge. Når familien vender tilbage til Danmark, vender han tilbage til en stilling på Gentofte Sygehus.

Den ældste søn har et stykke tid boet i Danmark og studeret på Københavns Universitet. Den yngste bor sammen med forældrene stadig i Tel Aviv, men flytter med hjem for at færdiggøre sin studentereksamen.


Chef for 7.000

Som generalsekretær kommer Charlotte Slente til at stå i spidsen for Danmarks - og en af verdens - største humanitære organisationer med aktiviteter i 40 lande, flere end 7.000 ansatte globalt, 8.000 frivillige i Danmark og en omsætning på over tre milliarder kroner.

Ifølge Dansk Flygtningehjælps formand Agi Csonka er det blandt andet Charlotte Slentes brede erfaring fra internationalt arbejde kombineret med stærke lederegenskaber, der har fået et enigt forretningsudvalg til at pege på hende som ny generalsekretær.

- Charlotte Slente bevæger sig hjemmevant i det internationale humanitære diplomati, hun kender Dansk Flygtningehjælp godt og forstår kompleksiteten i vores opgaver - og så er hun en visionær leder med en bred vifte af ledelsesredskaber i rygsækken, fortæller Agi Csonka.

- Vi havde ikke helt turdet håbe på, at vi kunne finde alt det i én og samme person - men med Charlotte Slente er det faktisk lykkedes.


Glæder sig

Charlotte Slente glæder sig til at skulle stå i spidsen for en af verdens største humanitære organisationer.

- Antallet af mennesker, der er flygtet fra krig, forfølgelse og konflikt, oversteg 70 millioner i 2018. Det er det største antal mennesker på flugt, der er registreret nogensinde. Derfor er Dansk Flygtningehjælps arbejde med at sikre beskyttelse, langsigtede løsninger og værdige liv for flygtninge vigtigere end nogensinde før.

- Det arbejde glæder jeg mig meget til at sætte mig i spidsen for. Jeg ser frem til at arbejde for flygtningenes sag sammen med de mange dygtige og dedikerede medarbejdere og frivillige, der hver dag yder en kæmpe indsats i Danmark og rundt omkring i verdens brændpunkter, siger hun.

Netop de mange tidligere stillinger i blandt andet Udenrigsministeriet og FN gør, at Charlotte Slente føler sig godt klædt på til den nye stilling.

- Med mit sæt af kompetencer er det for mig et naturligt skridt i min videre karriere, hvor jeg kan bruge erfaringerne i den globale udfordring både herhjemme og i udlandet for flygtninge og fordrevne.

Chalotte Slente overtager posten som generalsekretær efter forhenværende udviklingsminister Christian Friis Bach, som blev fyret i april efter kun halvandet år på posten, da organisationen meldte ud, at man havde behov for en anden ledelsesprofil til at føre Dansk Flygtningehjælp gennem "de nødvendige forandringer, således at positionen som en af verdens førende humanitære organisationer videreføres".


Husk indsamling

Charlotte Slente har taget orlov fra Udenrigsministeriet for at kunne tiltræde stillingen.

- Og husk nu, at der er landsindsamling til Dansk Flygtningehjælp 3. november, siger den kommende generalsekretær i telefonen fra Tel Aviv.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

Annonce