cookie-og-privatlivspolitik

Foto: ANDREASEN CARSTEN/POLFOTO

Lokal nyt

Guldborgsund er næsten danmarksmestre i genindlæggelser

Borgere i Guldborgsund Kommune er tæt på at sætte danmarksrekord i disciplinen akut genindlæggelse af svingdørspatienter.
22. oktober 2014 kl. 18:10 Af Birgitte Grønning

FAKTA
En genindlæggelse betegnes som en akut indlæggelse indenfor 30 dage, som ikke sker på grund af en ulykke eller som henvisning fra et sygehus.

En tredjedel af genindlæggelserne sker inden for de første fire dage, efter patienten er kommet hjem.

Ud af landets 98 kommuner, har Guldborgsund næstflest borgere, der ryger tilbage på sygehuset kort efter, de er blevet udskrevet.

Den kedelige statistik er netop blevet præsenteret for politikerne i kommunens folkesundheds- og omsorgsudvalg, som er bekymret over de økonomiske og menneskelige konsekvenser af de mange genindlæggelser.

Region Sjælland, der driver sygehuset, skriver nemlig en regning på op til 14.377 kroner til kommunen, hver gang en patient genindlægges, og problemet tynger derfor budgettet i en grad, at udvalget må konstatere, at de tiltag, der hidtil er sat i værk for at nedbringe antallet af genindlæggelser, ikke har virket godt nok.

Læs i onsdagens udgave af Folketidende hvilke type patienter det handler om, og hvilket løsningsforslag formanden for Guldborgsund Kommunes folkesundheds- og omsorgsudvalg Bo Abildgaard (S) har.

Klik her for at læse Folketidende på PC

Annonce

Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE