cookie-og-privatlivspolitik
On August 2nd 2018 the elephants of Circus Arena receive a nice treat in the heat as the local fire department of Gilleleje where the circus is performing in these days hose them down and give them a nice wash. This has become tradition that every year the elephants are treated to this when reaching the town of Gilleleje on their tour. This year they need it more than ever as the summer proves the hottest in many many years. A lot of spectators have come to watch the elephants enjoy the refreshing shower and play in the water. . (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

2

Billeder

Cirkus Arena vil skille sig af med sine tre elefanter, når årets sæson er slut. Nu tilbyder Knuthenborg Safaripark at tage imod dem.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Lokal nyt

Knuthenborg tilbyder Cirkus Arenas elefanter et hjem

Knuthenborg Safaripark har kontaktet Cirkus Arena og tilbudt cirkussets tre elefanter at flytte til safariparken, når deres cirkuskarriere er forbi.
11. august 2018 kl. 06:35 Af David Arnholm

Annonce

På trods af at Folketingets forbud om vilde dyr i cirkus ikke gælder Cirkus Arenas tre elefanter, har cirkusset besluttet, at 2018 er sidste sæson med optrædende elefanter. Cirkusset har derfor ledt efter et nyt hjem til elefanterne, og nu melder Knuthenborg Safaripark sig som mulig aftager.

- Vi har kontaktet Cirkus Arena, fordi vi ønsker at give de tre cirkuselefanter et rigtig godt otium med masser af plads her i Knuthenborg Safaripark. Både fordi vi ville være kede af at se dem rejse videre til et udenlandsk cirkus med tvivlsomme dyreforhold, men også så danskerne kan følge dem under rigtig gode forhold her i Danmark, siger safariparkens ejer, Christoffer Knuth, i en pressemeddelelse.

Safariparken har udset et 100.000-200.000 kvadratmeter stort område med græs og enorme træer, alle tre cirkuselefanter kan bebo.

- Elefanter danner så stærke familiære bånd, at de oplever stor sorg, når de mister et familiemedlem. Derfor er det rigtig vigtigt for os, at vi tager alle tre ind, så vi kan bevare elefanternes gode relation til hinanden, forklarer chefzoolog Rasmus Nielsen.

Safariparken mangler dog et anlæg med en stald indrettet på elefanternes præmisser, inden de kan flytte ind.

- Vi håber, at vi kan finde hjælp til finansiering af anlægget. Med hensyn til pladsen står vi i den unikke situation, at vi har masser af den. Men en elefantstald skal indrettes på deres præmisser. Det er jo ikke en, man sådan bare har stående tom og til rådighed i forvejen,siger Christoffer Knuth.

Han tilføjer, at safariparken allerede er gået i gang med at undersøge, hvordan et anlæg til de tre cirkuselefanter realiseres.

- Elefanter er meget intelligente dyr, så man skal først og fremmest tage højde for elefanternes naturlige adfærd og fysiologiske behov. Og så skal anlægget naturligvis også have en størrelse, så de kan bevæge sig frit omkring, som de ville gøre i naturen, forklarer Rasmus Nielsen om visionerne for et elefantanlæg til cirkuselefanterne.

Knuthenborg Safaripark er kendt for sine åbne dyreanlæg, man kan køre igennem. Dette vil dog ikke være tilfældet hos elefanterne, men gæsterne vil stadig kunne se dem på meget tæt hold, hvor man kan danne sig en relation til og forståelse af de store dyr.

- Når der er tale om cirkusdyr, der angiveligt er trænet fra de er helt små, er de præget meget af mennesker. Derfor kan vi ikke forvente en naturlig adfærd, og det er altså ikke hensigtsmæssigt at sætte dem sammen med biler, siger Rasmus Nielsen.

Cirkus Arena har tidligere ytret, at det også forventer noget økonomi fra aftageren af elefanterne. Dette kan Knuthenborg Safaripark dog ikke tilbyde af helt principielle grunde.

- Der er aldrig økonomi indblandet, når zoologiske haver udveksler dyr. Det er ekstremt vigtigt, at ingen zoologiske haver gør undtagelser, så økonomi ikke bliver en faktor i det helt essentielle arbejde med at bevare dyrearter, slår Christoffer Knuth fast og tilføjer:

- Derudover kræver projektet også, at vi investerer to faglærte dyrepassere øremærket til elefanterne, foder og hvad ellers elefanterne har brug for i deres hverdag. Denne investering gør vi meget gerne, og det sker for egen regning. Det vil give de tre cirkuselefanter et godt elefantliv resten af deres liv.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42

AF: JOHN WENNERWALD

Fælles selskabsskat – ja tak! 03. marts 2019 kl. 22.08

Annonce