cookie-og-privatlivspolitik

10

Billeder

Premierløjtnant og kronprinsesse Mary var torsdag på besøg hos Hjemmeværnet ved den gamle radar fra den kolde krigs tid i Skovhuse på Sydsjælland.
Foto: Flemming Keith Karlsen, arkivfoto

Lokal nyt

Kronprinsessen på koldkrigs-visit

Premierløjtnant Mary besøgte torsdag formiddag Hjemmeværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland-Falster.
20. april 2017 kl. 12:51 Af Lars Hovgaard

Annonce

Kronprinsesse Mary kom torsdag formiddag helt tæt på en af den kolde krigs tidligere militære installationer, da hun iført militæruniform lagde vejen forbi den tidligere radarstation Skovhuse på det sydlige Sjælland.

Radaren tjente i mange år som en del af Natos overvågning af luftrummet over det vestlige Europa, men blev endeligt nedlagt i 2004.

Tre år efter overtog Hjemmeværnet den militære installation med den karakteristiske kuppel, der kan ses langvejs fra - og i dag er det tre kompagnier under Hjemmeværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland-Falster, der holder til på Skovhuse samt den nærliggende Stensved Kaserne.

Og det var netop som premierløjtnant i Hjemmeværnet, at kronprinsesse Mary besøgte stedet, hvor hun blev taget imod af fungerende chef for Hjemmeværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland-Falster, major Kenneth Goos fra Nykøbing, der introducerede den royale gæst til stedet, inden hun gik ned i den underjordiske bunker, der i dag fungerer som blandt andet udstilling og arkiv for Hjemmeværnet.

Her fik hun en rundvisning af de tre kompagnichefer, der til daglig er hjemmehørende på Skovhuse.

Efterfølgende gik følget, der også talte Hjemmeværnets chef, generalmajor Finn Winkler, og kommitteret for Hjemmeværnet, folketingsmedlem Bjarne Lautsen (S), op i kuplen, der tidligere omkransede den store radar.

Her i mange meters højde over trækronerne kunne kronprinsessen i solskinnet og det klare vejr nyde udsigten over hele det sydlige Sjælland og dele af Falster og Lolland, inden hun i bil fortsatte til selve kasernen i Stensved, der er hovedkvarter for hjemmeværnsdistriktet.

Den royale visit var som udgangspunkt et arbejdsbesøg for kronprinsesse Mary, der har været aktiv i Hjemmeværnet siden 2008 og blandt andet årligt udfører de lovpligtige minimum 24 timers frivillig tjeneste i uniform.

Efter besøget hos Hjemmeværnet fortsatte kronprinsesse Mary videre til Svanevig Hospice ved Bandholm.

Læs også: Dejligt at se Mary på LollandKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce