cookie-og-privatlivspolitik

Lokal nyt

Lolland-Falster Lovestorm indtager USA

Den gode historie om den lokale lovestorm skal fortælles til konferencedeltagere fra hele verden
25. oktober 2017 kl. 10:15 Af Margit Olsen

Annonce
FAKTA
Lolland-Falster Lovestorm opstod i 2015 som et svar på TV2’s programserie ”På røven i Nakskov”. Indbyggere på Lolland og Falster samlede sig i en Facebookgruppe og besluttede at nuancere billedet af egnen ved at dele positive historier fra området via de sociale medier.
I løbet af få dage blev 20.000 medlemmer af gruppen, som siden da har haft positiv bevågenhed fra både medier, politikere og eksperter. Gruppen eksisterer stadig og har nu over 25.000 medlemmer.
Hver dag slår medlemmerne fotos og historier op fra Lolland-Falster, som rammer tusinder af læsere. Kærlighedsstormen fra Lolland-Falster har betydet en øget bevidsthed omkring italesættelsen af området og en ændret selvforståelse for mange af indbyggerne.
Der mærkes i dag en tydelig optimisme og stolthed over at komme fra Lolland-Falster end tidligere.
Kilde: Lolland-Falster Lovestorm

Historien om Lolland Falster Lovestorm kommer nu også til USA.
Det sker i begyndelsen af november, hvor en af initiativtagerne bag Lolland-Falster Lovestorm Kirsten Sydendal fra Fejø, har fået mulighed for at fortælle historien om Lolland Falster Lovestorm på en international konference i Washington DC.

Det er historien om en landsdel med tiltagende dårligt image, hvor indbyggerne selv har taget affære for at ændre det negative billede af en hel egn. I stedet for at oprette en shitstorm efter området, specielt Nakskov, på en meget lidt flatterende måde, blev portrætteret i tv dokumentaren ”På røven i Nakskov”, valgte Kirsten Sydendal sammen med et par andre kvinder, at opfinde og starte en lovestorm.

Siden er Lolland-Falster Lovestorm oprettet som forening med Kirsten Sydendal som formand.

På konferencen i i Washington vil hun præsentere historien på den del af konferencen, der omhandler socialt samarbejde i grupper under overskriften ”Stories and storms”.

-Jeg glæder mig meget til at præsentere vores historie fra Lolland-Falster, for det er jo et rigtig dansk eventyr i stil med Den Grimme Ælling. Jeg tror, at publikum fra USA og resten af verden vil kunne lide den.
- Jeg ser også frem tid at møde en masse engagerede eksperter og praktikere, som arbejder med projekter, hvor jeg kan hente inspiration og læring. For slet ikke at tale om de personlige kontakter, man får med sig hjem, siger Kirsten Sydendal.

Dave Snowden fra Bangor Universitetet i Wales er ekspert i storytelling og skal indlede sessionen med metoder og teknikker til, hvordan man bedst udnytter den store værdi, der ligger i historiefortælling.

Den internationale løber over tre dage og hedder KM World 17. Den handler om organisation af viden og information, herunder de mange ny tekniske muligheder for at samarbejde professionelt i virksomheder og mere generelt i globale og lokale fællesskaber. Der forventes at være mere end 1000 deltagere til hele konferencen, hvor Kirsten Sydendal har fået tre kvarters taletid.

Business Lolland-Falster har valgt at støtte præsentationen i USA ved at dække udgifter til rejse og ophold.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Ungdomsskolelukninger i… 18. januar 2019 kl. 01.05

AF: JOHN B. HANSEN

Topstyring 17. januar 2019 kl. 12.14

AF: BJARKE ROSENKILDE

Nyt politisk parti med… 16. januar 2019 kl. 18.48

AF: ANNE LISSAU

Kæmpevindmøller vil… 16. januar 2019 kl. 09.22

AF: POUL HANSEN

Høringssvar på vindmøller… 15. januar 2019 kl. 13.00

AF: JOHN WENNERWALD

Farcen om regionerne 13. januar 2019 kl. 21.19

Annonce