cookie-og-privatlivspolitik
Graferne viser antal smittede den seneste uge per aldersgruppe. Øverste grafik viser Guldborgsund Kommune. Nederste Lolland Kommune. Tallene er fra SSI torsdag.
Graferne viser antal smittede den seneste uge per aldersgruppe. Øverste grafik viser Guldborgsund Kommune. Nederste Lolland Kommune. Tallene er fra SSI torsdag.
Foto: Statens Serum Institut

Lokal nyt

Mange lokale ældre er smittet

Modsat de seneste måneder er der igen mange ældre smittede.
10. september 2021 kl. 11:50 Af Margit Olsen

LOLLAND-FALSTER Kigger man i statistikken for smittede den seneste uge (tal opgjort torsdag), er der specielt i Lolland Kommune en stor del af de smittede, som er ældre borgere i aldersgruppen 70-79-årige, hvor 17 ud af de i alt 36 smittede er i den aldersgruppe.

Ser man tilbage på smittede de sidste par måneder, har det ellers været børn, unge og deres forældre, som har haft den største del af antal smittede i de to lokale kommuner.

Generelt er smittetallet stigende specielt i Lolland Kommune.

Den seneste uge er der konstateret 36 smittede i Lolland Komunne.

Det tal var for en uge siden 24 smittede inden for syv dage.

Annonce

I Guldborgsund Kommune er der den seneste uge fundet 18 smittede. For en uge siden var det tal 32. I Guldborgsund Kommune er der stadig flest smittede blandt børn og unge og i gruppen 30-39-årige.


Tredje vaccine på vej

Borgere på plejecentre her i Region Sjælland bliver i den kommende tid tilbudt et tredje stik med vaccine mod covid-19. Der er her i regionen 140 plejecentre med i alt 6.650 beboere.

Både vaccinerede medarbejdere på landets plejehjem og i hjemmeplejen opfordres i øvrigt til at blive pcr-testet for coronavirus én gang ugentligt, skriver Sundhedsministeriet og Social- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Ansatte, der ikke er vaccinerede, opfordres fortsat til at blive testet to gange om ugen, ligesom alle besøgende til beboere på plejehjem opfordres til at tage en enkelt test ugentligt.

Det skal de, uanset vaccinationsstatus, lyder det i pressemeddelelsen. Bliver der fundet smitte på et plejehjem, testes alle for at bryde smittekæder.

Annonce

Restriktioner helt væk

I dag, fredag, er det 548 dage siden, at man en tirsdag aften i marts på direkte tv kunne høre statsminister Mette Frederiksen (S) lukke landet.

Siden har niveauet af restriktioner bølget op og ned.

Men fra midnat natten til fredag er alle restriktioner for første gang siden marts sidste år helt væk.

Selv om coronavirus ikke længere betegnes som en samfundskritisk sygdom, opfordrer Sundhedsstyrelsen stadig til, at man holder fast i de gode vaner.

Det er eksempelvis at blive hjemme, hvis man er syg, samt at vaske hænder og gøre rent ofte.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE