cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Rederi-organisation vil have udvidet test-faciliteter

Corona: Tyskland har indført skærpede krav for rejsende fra Region Hovedstanden, og det kan få betydning for Scandlines.
24. september 2020 kl. 17:20 Af Jakob Poulsen

Annonce

Borgere, der bor i Region Hovedstaden, skal fremover i 14 dages coronakarantæne, hvis de rejser ind i Tyskland.

Det er de tyske myndigheder, der har skærpet kravene til indrejse, hvis man altså kommer fra Region Hovedstaden. Ændringen, der trådte i kraft onsdag aften, skyldes den stigende smittespredning i hovedstadsområdet, skriver Ritzau på baggrund af oplysninger fra Udenrigsministeriets Borgerservice.

Og selvom de ændrede tyske krav altså ikke umiddelbart har betydning for os, der bor i Region Sjælland, kan det få betydning for rederiet Scandlines, der som bekendt sejler på overfarterne Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock, da det i en periode må formodes, at færre fra Region Hovedstaden tager færgen over for eksempelvis at tage en tur i Bordershoppen eller på efterårsferie.

Tyskerne har dog åbnet en kattelem frem til 1. oktober, for indtil denne dato kan rejsende fra Region Hovedstaden blive undtaget fra karantænekravet, hvis de kan fremvise en negativ coronatest, som er maksimalt 48 timer gammel.

Og det har nu fået brancheorganisationen Danske Rederier til sammen med Scandlines at kræve en udvidelse af testfaciliteterne i Danmark.

- Det er altafgørende for mobiliteten over grænsen, at rejsende hurtigt og nemt kan få papir på, at de er smittefri. De seneste dage har vi set historier med folk, der har måtte vente dage på at foretaget en test.

- Det er selvfølgelig ikke acceptabelt, og vi frygter, det kan få folk til at blive hjemme fra den efterårsferie, de har glædet sig til, eller den nødvendige forretningsrejse, siger Jacob K. Clasen, viceadministrerende direktør i Danske Rederier, i en pressemeddelelse.

- Kravene og reglerne ændrer sig hele tiden, så derfor er det vigtigt, at vi i Danmark har et så solidt setup, at alle, der har behov, kan blive testet, når de vil. Indtil vi har en vaccine, er det desværre ofte nødvendigt for at kunne rejse udenfor landets grænser, tilføjer han.

Han suppleres af COO i Scandlines, Michael Guldmann Petersen:
- For Danmark som land – og Scandlines som forretning – er det utroligt vigtigt, at vi kan holde vores grænser åbne for både turister, forretningsrejsende og fragt af livsvigtige varer.

- Derfor skal vi have styr på smitten herhjemme – både ved at have høj testkapacitet og ved, at vi alle overholder de forholdsregler, der er, for at undgå smittespredning. Vi skal som individer opføre os, som om vi stadig er i lock down som i foråret, samtidig med at vi holder gang i samfundet, siger han i pressemeddelelsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.23

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce