cookie-og-privatlivspolitik
Alle planlagte, ikke-akutte operationer på Nykøbing F. Sygehus risikerer at blive aflyst og udskudt med virkning fra og med 10. august.

Foto: Anders Knudsen/arkiv

Lokal nyt

Region Sjælland aktiverer beredskab

Behandlinger og operationer kan blive udsat.
19. november 2021 kl. 13:01 Af Margit Olsen

En stor stigning i covid-19 patienter og pres på sygehusene får nu Region Sjælland til at gå i beredskab. Det kommer til at betyde at behandlinger og operationer kan derfor blive udskudt, meddeler regionen i en pressemeddelelse.

- Vi går i beredskab for at være på forkant. Vi skal hele tiden sikre, at vi kan tage os af akutte patienter og patienter med livstruende sygdomme som for eksempel kræft. Vi skal have senge og hænder til at tage os af den gruppe patienter. Med det pres, vi oplever på sygehusene, så er aktivering af beredskab den måde, vi sikrer en god behandling af de mest syge patienter, siger Jesper Gyllenborg, koncerndirektør i Region Sjælland.

Sygehusene tager kontakt til berørte patienter.

Beredskabet betyder, at patienter vil kunne opleve, at ikke-akutte behandlinger og operationer bliver udsat. Samtidig vil covid-19 patienter i højere grad blive fordelt på tværs af sygehusene.

- Har man en aftale på sygehuset, vil den blive gennemført, medmindre man hører andet. Alle aftaler og henvisninger bliver vurderet af sygehusafdelingen i forhold til, hvad der kan vente, og hvad der ikke kan, siger Jesper Gyllenborg.

Annonce

- Det er samtidig vigtigt at understrege, at hvis man som patient får udskudt sin tid og sidenhen får det værre, skal man tage kontakt til sygehuset, og så vil det igen blive vurderet, om man skal hurtigere til, eller om det kan vente, siger koncerndirektøren.

Patienterne vil ved udskydelse blive informeret om, hvad behandlings- og udredningsretten giver af muligheder for at blive behandlet et andet sted end på regionens sygehuse. Hvis ens aftale skal foregå på et af sygehusene i Region Sjælland, vil det relevante sygehus indkalde patienten, når det igen er muligt.

På nogle af regionens sygehuse har enkelte patienter allerede oplevet at få udskudt en planlagt operation eller behandling.

- Vi er naturligvis enormt ærgerlige på patienternes vegne. Ingen ønsker at udskyde behandlinger eller operationer, og vi er godt klar over, at det for nogle vil være dybt frustrerende.

- Vi reagerer nu, fordi vi ellers risikerer at mangle personale og senge til de patienter, som ikke kan vente. Samtidig er store dele af sundhedspersonalet udmattede ovenpå nogle vanskelige måneder og år. Så vi er ikke så robuste, som vi har været, siger Jesper Gyllenborg.

Annonce

Beslutningen om at gå i beredskab er truffet ovenpå faglige drøftelser mellem relevante parter i regionens sundhedsvæsen – herunder sygehusledelserne og de almen praktiserende læger.

Region Sjælland har aktuelt 81 indlagte covid-19 patienter. Heraf er 10 indlagt på intensiv.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE