cookie-og-privatlivspolitik
Mickey Pless.
Foto: Flemming Keith Karlsen, arkivfoto

Lokal nyt

Revy-direktør bliver gademusikant for en dag

VIDEO: Nykøbing F. Revyens direktør vil torsdag tage på musikalsk rundtur i lokale byer for at sprede godt humør og fællesskab i en coronatid.
24. marts 2020 kl. 12:50 Af Jakob Poulsen

Annonce

De fleste af os har nok set, hvordan borgerne flere steder i Italien er begyndt at arrangere fællessang hver for sig fra deres altaner for at holde modet lidt oppe i en svær coronatid.

Og netop fællessang er et stærkt middel til at skabe fællesskab og glæde, selvom det kan være svært i øjeblikket, hvor vi skal sørge for at holde afstand til hinanden.

Budskabet og idéen om at samles til fællessang hver for sig har nu fået Nykøbing F. Revyens direktør Mickey Pless til at tage på en mindre turné i selskab med en anden lokal musiker, Lars Sørensen, og en blokvogn.

Her vil de sammen køre rundt til en række byer i Guldborgsund Kommune for at give små koncerter. Og der er tale om lidt af en lynturné, for det hele finder sted på torsdag, 26. marts, mellem klokken 12.45 og 18.45.

- Jeg ved fra revyen, hvor stor betydning sang og musik har for vores velbefindende, så hvis jeg sammen med Lars kan være med til at sprede godt humør her i Guldborgsund, så er jeg helt klar på det. Vi er nødt til at tænke lidt kreativt i denne tid.

- Der er ingen tvivl om, at der er mange, der kæmper for at holde sammen på det hele, og sang og musik har altså en helt særlig evne til at kunne opmuntre og give et smil på læben, siger Mickey Pless i en pressemeddelelse.

Første stop på rundturen bliver ved det gamle rådhus i Algade i Nysted klokken 12.45. Derefter fortsætter turnéen efter følgende plan:

Sakskøbing, Apotekervænget: 13.45-14.00
Nørre Alslev, Langgade: 15.00-15.15
Stubbekøbing, Torvet/Grønnegade: 16.00-16.15
Væggerløse, ved Brugsen: 17.00-17.15
Nykøbing, Lindholm: 17.45-18.00
Nykøbing, Slotsbryggen: 18.30-18.45

Det er de samme tre sange, der spilles alle stederne, nemlig "Det er i dag et vejr, et solskinsvejr", "Livstræet" og "Så længe jeg lever".

- Vi har valgt tre sange, som gør os i godt humør, men som også alle sammen har et godt budskab om glæde og håb, og det kan vi godt bruge lige nu – og så bliver vi også lige mindet om, at det gode vejr er på vej, og foråret titter frem, og det kan coronaen heldigvis ikke forhindre, siger Mickey Pless.

Men det er naturligvis ikke meningen, at folk skal stimle sammen foran blokvognen. Man skal fortsat følge myndighedernes formaninger om så vidt muligt at holde sig hjemme og undgå tæt kontakt med andre. Derfor opfordrer Mickey Pless beboerne i nærheden af de valgte koncertsteder til at åbne døre og vinduer og synge med.

En opfodring, der deles af formanden for Guldborgsund Kommunes kultur-, fritids- og bosætningsudsvalg, Martin Lohse (G).
- Jeg håber, at rigtig mange vil gå ud på terrassen, fortovet eller haven og med behørig afstand til andre synge med på de tre sange, siger han i pressemeddelelsen.

Bor man ikke lige i nærheden, kan man følge med på Nykøbing F. Revyen og Guldborgsund Kommunes facebooksider, hvor det hele bliver streamet.

Se video herunder.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce